Antena 3 CNN Externe Încă o turistă moartă în Grecia. Trupul ei a fost găsit după o săptămână de căutări

Încă o turistă moartă în Grecia. Trupul ei a fost găsit după o săptămână de căutări

ancheta politie grecia - getty
Numărul turiștilor străini morţi în Grecia a ajuns la 7. Sursa foto: Getty Images
de Claudia Popovici    |    29 Aug 2024   •   21:06

Poliţia din Grecia a anunţat joi că a identificat cadavrul unei turiste olandeze, care a fost dată dispărută în urmă cu o săptămână pe insula Samos din Mareea Egee şi găsită moartă într-o zonă izolată de pe această insulă, informează AFP, citat de Agerpres. 

Autopsia realizată la locul unde a fost găsit trupul a permis stabilirea identităţii: Brigitte van Gennip, în vârstă de 64 de ani, originară din Ţările de Jos, dispărută în Samos pe 22 august, potrivit Poliţiei elene.

Un turist belgian a descoperit miercuri trupul turistei olandeze într-o râpă, într-o zonă îndepărtată de locul în care a fost găsit telefonul ei mobil, a precizat acceaşi sursă.

Potrivit primelor informaţii deţinute de Poliţie, nu există, până la această oră, indicii care să sugereze o pistă criminală. Autorităţile olandeze au trimis la Samos echipe de salvatori, precum şi opt câini care să ajute salvatorii greci să o găsească pe femeie.

În Grecia crește numărul turiștilor morți

Cel puţin şapte turişti plecaţi în drumeţie pe insule din Grecia au fost găsiţi morţi în această vară, care a fost deosebit de călduroasă. În iunie, un olandez în vârstă de 55 de ani a fost găsit mort în insula Samos.

Pe 9 iunie, corpul neînsufleţit al prezentatorului BBC Michael Mosley a fost descoperit pe mica insulă Symi în contextul primului val de caniculă din 2024 care se abătuse la acea vreme asupra Greciei şi când s-au înregistrat temperaturi de peste 40 de grade Celsius.

Două franţuzoaice în vârstă de 73, respectiv 64 de ani au fost de asemenea date dispărute pe insula Sikinos, fără ca ancheta să ducă la vreun rezultat.

Autorităţile sanitare din Grecia au emis în repetate rânduri avertismente referitoare la riscul expunerii la temperaturi ridicate, recomandând evitarea deplasărilor în exterior în timpul orelor cele mai caniculare ale zilei. 

×
Subiecte în articol: turista moarta Grecia insula Samos
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close