Antena 3 CNN Externe În Grecia crește numărul turiștilor morți din cauza căldurii. Un alt cadavru a fost găsit pe o insulă

În Grecia crește numărul turiștilor morți din cauza căldurii. Un alt cadavru a fost găsit pe o insulă

grecia
de Ioana Mircea    |    17 Iun 2024   •   16:14

Un american în vârstă de 55 de ani a fost găsit mort pe insula Mathraki din Grecia, a anunţat luni poliţia elenă. Este al treilea turist decedat într-un interval de o săptămână din cauza căldurii.

Temperaturile au depăşit 40 de grade Celsius la începutul acestei luni, perioadă când în Grecia debutează sezonul vacanţelor pe plaje izolate, în situri antice sau pe poteci de munte, potrivit agerpres.ro.

Valul timpuriu de caniculă a coincis cu o serie de dispariţii şi decese ale unor turişti pe teritoriul Greciei.

„Există o rutină comună - cu toţii au pornit într-o drumeţie în contextul temperaturilor ridicate'', a declarat pentru Reuters Petros Vassilakis, purtătorul de cuvânt al regiunii Egeea de Sud.

Trupul neînsufleţit al prezentatorului britanic de televiziune Michael Mosley a fost descoperit în insula Symi pe 9 iunie, în urma unei operaţiuni de căutare care a durat patru zile şi la care au participat aeronave, drone şi bărci. Prezentatorul plecase singur la plimbare pe caniculă înainte să fie dat dispărut.

Poliţia nu a dezvăluit identitatea americanului decedat şi al cărui trup a fost găsit duminică în apropierea unei plaje de pe insula Mathraki. A fost transferat pe insula Corfu, unde va fi desfăşurată o autopsie, a declarat pentru Reuters un ofiţer de poliţie.

×
Subiecte în articol: Grecia caniculă extremă
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close