Antena 3 CNN Externe Imagini apocaliptice în Vietnam. Orașe distruse de taifunul Yagi, 24 de morți și 299 de răniți. Valuri de trei metri au lovit Hai Phong

Imagini apocaliptice în Vietnam. Orașe distruse de taifunul Yagi, 24 de morți și 299 de răniți. Valuri de trei metri au lovit Hai Phong

taifun in vietnam
Imagini apocaliptice în Vietnam, unde mai multe orașe au fost devastate de taifunul Yagi. FOTO: Profimedia Images
de Georgiana Marina    |    09 Sep 2024   •   07:58

Imagini apocaliptice în Vietnam, unde mai multe orașe au fost devastate de taifunul Yagi, care a lovit cu rafale de 230 de kilometri pe oră. 24 persoane au murit și alte 299 sunt rănite. Autorităţile se tem că în următoarele ore, bilanţul ar putea creşte îngrijorător.

UPDATE 9.45 Crește bilanțul victimelor. Sunt 24 de morți și 299 de răniți, scrie The Guardian.

Știrea inițială

Yagi s-a abătut in forta asupra orașului de coastă Hai Phong din nordul Vietnamului. A adus valuri puternice de până la trei metri înălțime. Cel puțin șase nave s-au scufundat în apele provinciei Quang Nin, anunța presa locală.

Autoritățile locale au anunțat că peste 50 000 de locuitori au fost evacuați și relocați din zonele de coastă expuse riscurilor. Cursurile au fost suspendate în școlile din 12 provincii din Vietnam, în timp ce patru aeroporturi au întrerupt toate operațiunile de zbor, inclusiv cel din capitala Hanoi care a anulat peste 300 de zboruri. Taifunul a făcut prăpăd și în China.

Pan Shaoli, șeful departamentului pentru situații de urgență: "Conform statisticilor disponibile, taifunul Yagi a ucis patru persoane și a rănit alte 95 în provincia Hainan. Distrugerile și impactul provocate de taifunul Yagi depășesc orice imaginație, ducând la pierderi uriașe pentru viețile și proprietățile oamenilor."

Peste 530.000 de persoane din provincia chineză Hainan au fost afectate de taifun, potrivit departamentului de gestionare a situațiilor de urgență.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close