Antena 3 CNN Externe HARTĂ. Ciclonul Boris face ravagii în Europa: E cod roșu de ploi torențiale în mai multe țări. Temperaturile scad drastic

HARTĂ. Ciclonul Boris face ravagii în Europa: E cod roșu de ploi torențiale în mai multe țări. Temperaturile scad drastic

fulgere
Meteorologii au emis cod roșu de vreme rea în mai multe țări, valabil vineri și sâmbătă. FOTO: Getty Images
de Bianca Chirilă    |    13 Sep 2024   •   15:24

Ciclonul Boris face prăpăd în Europa. Meteorologii au emis cod roșu de vreme rea în mai multe țări, valabil vineri și sâmbătă.

Potrivit meteorologilor, ciclonul Boris va aduce ploi torențiale în Austria, Cehia, Slovacia, Polonia, Bosnia, dar și în sudul Germaniei. Și temperaturile vor scădea drastic în această perioadă.

Cantitățile de apă vor fi de 200 - 300 l/mp, iar vântul va bate cu putere.

De asemenea, tot în acest interval, va ninge în Alpi.

Ciclonul ajunge și în România

Ciclonul care a lovit Europa va ajunge și în România.

„La momentul acesta avem sisteme active în partea de sud și de centru a Europei, foarte intense de altfel, dar pe măsură ce se apropie de zona țării noastre, mai slăbesc cumva în intensitate. Nu vor fi la fel ca ceea ce am văzut în imaginile anterioare, dar vom avea vremea instabilă sâmbătă în regiunile vestice, apoi se vor extinde în toată țara. Acest lucru însemnând averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, căderi de grindină, vijelii și cantități importante de apă, peste 20-25l/mp, izolat chiar peste 40l/mp”, spune Alina Șerban.

Ploile continuă în weekend și la începutul săptămânii viitoare, iar local există risc de inundații semnificative. Între timp, vremea se răcește și mai mult, iar pe cele mai înalte culmi ale Carpaților vor apărea, trecător, primii fulgi de nea.

×
Subiecte în articol: cod rosu ciclon ploi torentiale furtuni Europa
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close