Antena 3 CNN Externe Hamas a revendicat atacul armat de la Tel Aviv. Gruparea teroristă amenință cu noi atentate

Hamas a revendicat atacul armat de la Tel Aviv. Gruparea teroristă amenință cu noi atentate

atac terorist tel aviv 1 octombrie 2024
Atac terorist la Tel Aviv, marți, 1 octombrie 2024. Sursa foto: IDF
de Ioana Coman    |    02 Oct 2024   •   23:10

Mişcarea islamistă palestiniană Hamas a revendicat atacul comis marţi la Tel Aviv și care s-a soldat cu şapte morţi şi 17 răniţi, relatează miercuri dpa, preluată de Agerpres.

Potrivit unui comunicat, organizaţia teroristă palestiniană din Gaza a declarat că cei doi atacatori din oraşul Hebron, Cisiordania, erau membrii săi.

În acelaşi timp, Hamas a ameninţat cu alte atacuri.

Potrivit imaginilor de pe camerele de supraveghere difuzate de televiziunea israeliană, cei doi atacatori au deschis focul când au coborât dintr-un tramvai în staţia Sderot-Yerushalaim, din cartierul Jaffa.

"Cei doi terorişti au fost neutralizaţi la faţa locului", a precizat poliţia într-un comunicat.

O femeie devenită de curând mamă se numără printre persoanele ucise în urma atacului terorist de marți, de la Tel Aviv, au declarat miercuri oficialii israelieni. Aceștia au mai spus că femeia a fost împușcată în timp ce a salvat în mod eroic viața copilului ei.

Atacul terorist a avut loc cu doar câteva minute înainte ca Iranul să lanseze mai multe rachete balistice pe teritoriul israelian, ca răzbunare pentru uciderea liderului Hezbollah Hassan Nasrallah și a mai multor oficiali de rang înalt ai grupării teroriste.

Mai multe imagini de pe camera de supraveghere i-a surprins pe atacatori sărind din tren înarmați cu o armă și un cuțit.

Trupurile mai multor victime scăldate în sânge au putut fi văzute împrăștiate pe pământ, în apropiere și în interiorul unui vagon.

Israelul este în război cu Hamas în Fâşia Gaza din 7 octombrie anul trecut când islamiştii şi aliaţii lor au atacat sudul Israelului, omorând peste 1.200 de oameni.

×
Subiecte în articol: Tel Aviv atac armat atentat Hamas Israel
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close