Antena 3 CNN Externe Hamas a atacat orașul Tel Aviv cu două rachete cu rază lungă. Una a căzut în mare

Hamas a atacat orașul Tel Aviv cu două rachete cu rază lungă. Una a căzut în mare

Iron Dome rachete lansate din Gaza octombrie 2023
Sistemul Iron Dome s-a activat în timpul unui atac cu rachete lansat din Fâșia Gaza în octombrie 2023. Sursă foto: hepta / Sputnik
de A.I.    |    13 Aug 2024   •   16:56

Două rachete cu rază lungă de acțiune au fost lansate din Fâșia Gaza spre centrul Israelului, marți după-amiază, relatează Times of Israel.

Potrivit Forțelor de Apărare Israeliene, IDF, una dintre rachete a aterizat în mare, în largul orașului Tel Aviv.

O a doua rachetă nu a reușit să treacă granița și a căzut în interiorul Fâșiei Gaza, afirmă militarii israelieni.

Locuitorii din Tel Aviv spun că au auzit o explozie în urma atacului.

Lansarea celor două rachete a fost revendicată de Hamas, gruparea care guvernează Gaza și care este responsabilă de raidurile transfrontaliere pe scară largă de la 7 octombrie 2023, soldate cu 1200 de morți în Israel.

Times of Israel, care ilustrează informațiile cu o postare pe rețeaua X a agenției palestiniene de știri Quds, notează că nu a sunat nicio sirenă în timpul incidentului, întrucât rachetele nu se îndreptau către zone populate.

Ultima dată când Hamas a lansat rachete către Tel Aviv a fost la sfârșitul lunii mai.

Teheranul ar vrea să se implice, în premieră, în discuțiile „de culise” privind Gaza

Iranul ar putea decide să renunțe la atacul planificat asupra Israelului doar în urma unui acord de încetare a focului în Gaza, au declarat trei oficiali iranieni de rang înalt pentru agenția Reuters, după cum notează The Guardian.

Un responsabil iranian din domeniul securității a spus că țara sa și aliați precum gruparea Hezbollah vor lansa un atac direct asupra statului evreu dacă discuțiile privind oprirea luptelor în Gaza eșuează sau dacă se va constata că Israelul blochează negocierile.

Iranul a fost implicat în ultimele zile într-un dialog intens cu țările occidentale și SUA, în contextul în care autoritățile de la Teheran au anunțat public că vor să răzbune uciderea liderului Hamas, Ismail Haniyeh, în capitala republicii islamice, într-o explozie produsă pe 31 iulie și atribuită Israelului.

Israelul nici nu a confirmat, nici nu a negat implicarea în uciderea lui Haniyeh.

În anticiparea unui eventual atac iranian pe scară largă în Israel, similar celui din 13 - 14 aprilie anul curent, Marina SUA a trimis în Orientul Mijlociu portavionul "Abraham Lincoln".

De asemenea, în potențiala zonă de conflict se află, încă din iunie, submarinul nuclear USS Georgia.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close