Antena 3 CNN Externe Gimnasta Jordan Chiles a primit o medalie simbolică la Gala MTV Music Awards: „Știu că au încercat să ți-o ia”

Gimnasta Jordan Chiles a primit o medalie simbolică la Gala MTV Music Awards: „Știu că au încercat să ți-o ia”

Jordan Chiles
Gimnasta a mai spus că „va depune toate eforturile pentru a se asigura că se va face dreptate”. FOTO: Profimedia Images
de Bianca Chirilă    |    12 Sep 2024   •   14:16

Gimnasta Jordan Chiles, cea care a pierdut medalia de la Jocurile Olimpice la TAS în favoarea Anei Bărbosu, a primit o medalie simbolică pe scenă la Gala MTV Video Music Awards. „Știu că au încercat să-ți ia medalia”, a spus colegul de scenă în fața mulțumii care a huiduit decizia TAS, transmite New York Post.

Rapperul Flavor Flav și gimnasta Jordan Chiles au fost primii prezentatori ai serii. În timp ce se afla pe scenă, Flav i-a dat o medalie simbolică.

„Știu că au încercat să-ți ia medalia, dar știi ce, îți dau ceva ce nu îți pot lua. Jordan, ți-ai făcut treaba. Felicitări. Meriți totul”, a spus el.

Gimnasta a fost uimită de gestul rapperului.

„Wow, nu știu ce să spun. Mulțumesc foarte mult”, a răspuns Chiles. 

Miercuri, într-o conferință găzduită de Forbes Power Women's Summit, gimnasta a povestit ce a simțit după decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv, prin care i-a fost retrasă medalia de bronz obținută la Jocurile Olimpice de la Paris, în exercițiul de la sol.

„Am simțit că totul se destramă în jurul meu”

„Cel mai important pentru mine e faptul că am fost deposedată chiar de recunoașterea performanțelor mele, nu doar a celor sportive, ci chiar și de cele personale. Pentru mine, tot ceea ce s-a întâmplat nu are legătură cu medalia. Este vorba de culoarea pielii mele, despre faptul că am muncit pentru a ajunge la această performanță sportivă. Am simțit că totul se destramă în jurul meu. La fel ca în 2018, și acum am simțit că îmi pierd dragostea pentru sport. Atunci am avut de-a face cu un antrenor care m-a abuzat emoțional și verbal. Pe vremea aia nu aveam capacitatea de a mă face auzită. Acum resimt aceeași pierdere, mai ales că că nu sunt mulți cei care m-au susținut”, a declarat Jordan Chiles.  

Gimnasta a mai spus că „va depune toate eforturile pentru a se asigura că se va face dreptate”.

„Am făcut istorie și voi continua să fac istorie! Întotdeauna voi merge înainte. Voi aborda și această provocare la fel ca și pe cele precedente și voi depune toate eforturile pentru a mă asigura că se va face dreptate. Cred că la sfârșitul acestei noi încercări, cei care dețin controlul vor face ceea ce trebuie”, a mai spus ea.

Ana Maria Bărbosu a primit medalia de bronz 

Gimnasta Ana Maria Bărbosu a primit pe 16 august medalia de bronz pentru finala de la sol de la Jocurile Olimpice, în cadrul unei ceremonii desfășurate la Casa Olimpică din București.

Medalia nu este aceeași medalie fizică pe care Jordan Chiles a primit-o inițial la festivitatea de premiere după finala olimpică la sol.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a respins cererea Federației de Gimnastică a Statelor Unite, a gimnastei Jordan Chiles și a Comitetului Olimpic al Statelor Unite de a redeschide cazul concursului de la sol din cadrul Jocurilor Olimpice. Reprezentanții USA Gymnastics au confirmat că TAS nu va revizui decizia prin care se cere returnarea medaliei de bronz acordate inițial lui Jordan Chiles pentru exercițiul la sol la Jocurile Olimpice de la Paris, dar au promis că vor continua să lupte pentru ca sportiva americană să păstreze medalia destinată Anei Bărbosu.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close