Antena 3 CNN Sport JO 2024 Ana Maria Bărbosu a primit medalia de bronz pentru finala de la sol la JO 2024. „S-a făcut dreptate”

Ana Maria Bărbosu a primit medalia de bronz pentru finala de la sol la JO 2024. „S-a făcut dreptate”

ana maria barbosu inquam photos george calin
„Sper să aduc cât mai multe medalii”, a spus Ana Maria Bărbosu | Sursă colaj foto: Inquam Photos/ George Călin
de Andreea Ştefan    |    16 Aug 2024   •   16:16

Gimnasta Ana Maria Bărbosu a primit vineri medalia de bronz pentru finala de la sol de la Jocurile Olimpice, în cadrul unei ceremonii desfășurate la Casa Olimpică din București.

Medalia i-a fost înmânată de Octavian Morariu, membru al Comitetului Internaţional Olimpic pentru România.

„Astăzi s-a făcut dreptate în acordarea medaliilor. A fost o luptă contracronometru. Mă bucur din suflet pentru Ana Maria. Mă bucur din suflet pentru gimnastica românească. Gimnastica românească a revenit la locul care i se cuvine. Bravo, Ana Maria! Ne-ai făcut o mare bucurie”, a declarat Octavian Morariu.

„Este un moment emoţionant pentru mine. Auzindu-i pe campionii noştri de la Olimpiadă spunând că medalia e foarte grea nu mi-am dat seama că este chiar atât de grea. Le mulţumesc tuturor celor care au adăugat un pic de bronz la această medalie. Le mulţumesc antrenorilor, de la primii până la cei care m-au dus la Olimpidă. Rezolvarea cazului sau această situaţie a fost posibilă datorită federaţiei şi casei de avocatură care nu a renunţat la noi şi s-a luptat pentru toate. Le mulţumesc pentru că au luptat pentru noi. Mă bucur foarte mult că sunt în posesia acestei medalii. Sper să aduc cât mai multe medalii”, a spus şi Ana Maria Bărbosu.

La ceremonia desfășurată pe esplanada Casei Olimpice din București a participat și premierul Marcel Ciolacu, care i-a oferit Anei Bărbosu un buchet de flori.

Comitetul Olimpic și Sportiv Român a intrat luni, la Paris, în posesia medaliei de bronz acordată Anei Bărbosu, în urma deciziei Tribunalului de Arbitraj Sportiv. Această medalie, care a ajuns la COSR și ulterior la Ana Bărbosu, nu este aceeași medalie fizică pe care Jordan Chiles a primit-o inițial la festivitatea de premiere după finala olimpică la sol.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a respins cererea Federației de Gimnastică a Statelor Unite, a gimnastei Jordan Chiles și a Comitetului Olimpic al Statelor Unite de a redeschide cazul concursului de la sol din cadrul Jocurilor Olimpice. Reprezentanții USA Gymnastics au confirmat luni că TAS nu va revizui decizia prin care se cere returnarea medaliei de bronz acordate inițial lui Jordan Chiles pentru exercițiul la sol la Jocurile Olimpice de la Paris, dar au promis că vor continua să lupte pentru ca sportiva americană să păstreze medalia destinată Anei Bărbosu.

Săptămâna trecută, TAS a respins contestația depusă de antrenoarea lui Chiles pentru exercițiul la sol, contestând medalia de bronz obținută de sportivă, menționând că plângerea a fost depusă cu 4 secunde peste limita de timp de un minut stabilită pentru astfel de solicitări.

×
Citește mai multe din JO 2024
» Vezi toate știrile din JO 2024
Cele mai noi știri
Parteneri
x close