Antena 3 CNN Externe „Ești beată, aplicație!”. Reacțiile britanicilor după ce aplicaţia meteo BBC a anunţat rafale de vânt de 30.569 km/h

„Ești beată, aplicație!”. Reacțiile britanicilor după ce aplicaţia meteo BBC a anunţat rafale de vânt de 30.569 km/h

oameni ferindu-se de ploaie si vant
Erorile din aplicația meteo i-a determinat pe unii dintre utilizatorii rețelelor de sociale să îşi amintească de un incident din anul 1987 când un uragan neanunțat de autorități a lovit Marea Britanie. Sursa foto: Getty Images
de Claudia Popovici    |    11 Oct 2024   •   21:28

Britanicii s-au trezit joi dimineaţă cu veşti alarmante, după ce aplicaţia de meteorologie a grupului BBC, utilizată pe scară largă în această ţară, a prognozat în mod eronat vânturi de 150 de ori mai puternice decât cele dezvoltate de uraganul Milton, din cauza unei defecţiuni a datelor, informează Reuters, citat de Agerpres.  Mulţi dintre ei au luat cu asalt reţele sociale pentru a găsi o explicaţie, având în minte şi incidentul din 1987, când principalul prezentator meteo de atunci al televiziunii britanice BBC, le-a transmis asigurări telespectatorilor că relatările despre un uragan în devenire nu erau corecte, cu doar câteva ore înainte ca vânturi cu forţa unui uragan să lovească Marea Britanie. 

În timp ce televiziunile de ştiri arătau cum uraganul Milton s-a năpustit asupra coastelor Floridei în Statele Unite, vânturile fără precedent prognozate de aplicaţia BBC Weather i-au determinat mulţi oameni să apeleze la reţelele de socializare pentru o explicaţie.

Defecţiunea i-a determinat pe unii dintre utilizatorii reţelelor de socializare să îşi amintească de un incident din anul 1987, când principalul prezentator meteo de atunci al televiziunii britanice BBC, Michael Fish, le-a transmis asigurări telespectatorilor că relatările despre un uragan în devenire nu erau corecte, cu doar câteva ore înainte ca vânturi cu forţa unui uragan să lovească Marea Britanie.

"Du-te acasă, aplicaţie meteo BBC, eşti beată! Este vorba despre 37 mile pe oră" (59,5 km/h), a scris un utilizator al reţelei de socializare X, care foloseşte numele de Larky McRory, alături de o captură de ecran a aplicaţiei ce arăta viteze ale vântului de 18.995 mile pe oră (30.569 kilometri pe oră).

Şi pe Facebook britanici au reacţionat, după ce la o emisiune de ieri dimineaţa, o meteorologa i-a asigurat pe telespectatori că există o „defecțiune tehnică” în aplicația de meteorologie a BBC și că nu este niciun uragan în Regatul Unit.

„Ar fi uscat rufele repede în vânturi de 15.583 km/h",

„BBC este atât de obsedat de acest uragan dintr-o țară străină încât a făcut evident o greșeală din cauza preocupării pentru o situație care nu ne afectează", 

„Evident, a fost hack-uit sau un angajat nemulțumit... Îmi amintesc ultima dată când BBC ne-a asigurat că nu va fi un uragan",

„Știm că aplicația este inutilă, așa că nu ne-am alarmat" 

„Pur și simplu, lasaţi serviciul offline în timp ce îl reparați. Oamenii înnebunesc pentru că nu există nicio avertizare că este defectă",

„Obții ce plătești... BBC a refuzat să își reînnoiască contractul cu Met Office acum câțiva ani și a optat pentru Meteogroup ca o opțiune mai ieftină",

„Vremea de la BBC este întotdeauna bună pentru o râs. Nu este precisă, dar amuzantă", 

„Am fost șocat să văd că aici, lângă coasta North Norfolk, avem vânturi de 28.530 mph… Nu s-a simțit atât de rău când am scos câinele la plimbare dimineața devreme",

„ Încă arată viteze de 17.077 km/h, în Plympton la o oră după ce au spus că erau conștienți de problemă în aplicație", sunt doar câteva din comentariile britanicilor pe Facebook, la pagina BBC Weather. 

BBC îşi cere scuze după ce a anunţat temperaturi catastrofale de 400 grade Celsius

”Nu vă faceţi griji, uraganul Milton nu a ajuns la noi, în Regatul Unit. A existat o problemă cu privire la date între furnizorii noştri şi aplicaţie şi site. Oameni lucrează la rezolvarea problemei”, a dat asigurări pe X prezentatorul Matt Taylor.

”Hopa, nu vă alarmaţi din cauza anumitor date de pe aplicaţia noastră BBC Weather din această (joi) dimineaţa. Să fiţi siguri că nu va fi vânt de 14 408 mph, cu putere de uragan sau temperaturi de 404°C în timpul nopţii”, a scris prezentatorul Simon King.

”Este vorba în principal despre un impact asupra citirii vântului, iar unele temperaturi sunt afişate în mod greşit (...). Ne pare sincer rău de această situaţie şi lucrăm din greu să răzolvăm porblema”, anunţa BBC Weather.

Această eroare a avut loc în timpul uraganului Milton, în Flotida, în Statele Unite, care a slăbit în intensitate, dar care era în continuare periculos, cu rafale de vânt de până la 165 km/h.

Uraganul Milton a atins coastele Floridei joi dimineaţă cu forţa unui uragan de categoria 3

Uraganul Milton a atins coastele Floridei joi dimineaţă cu forţa unui uragan de categoria 3, dezvoltând vânturi susţinute care au avut viteza de 195 km/h.

BBC Weather a încercat să dea asigurări publicului anunţând că, de fapt, nu trebuie să se pregătească pentru vânturi cu forţa unui uragan, precizând într-un mesaj distribuit pe reţeaua de socializare X că vremea de joi va fi cel mai probabil specifică pentru o zi obişnuită de toamnă, cu aer rece şi averse puternice.

"Nu vă faceţi griji, oameni buni, nu există niciun uragan care să se îndrepte astăzi spre Scoţia, iar Edinburgh nu va înregistra rafale de vânt cu viteza imposibilă de 17.246 mph (27.754 km/h)!" a anunţat filiala din Scoţia a BBC Weather, tot pe reţeaua de socializare X. "Există o eroare majoră în datele care sunt ingerate în aplicaţie", au explicat meteorologii britanici.
Atunci când era accesată, aplicaţia afişa următorul mesaj: "Avem probleme cu datele noastre de prognoză. Lucrăm pentru a le rezolva".

BBC Weather a observat că şi unele temperaturi au fost afişate eronat şi şi-a scuze faţă de utilizatori.

Defecţiunea i-a determinat pe unii dintre utilizatorii reţelelor de socializare să îşi amintească de un incident din anul 1987, când principalul prezentator meteo de atunci al televiziunii britanice BBC, Michael Fish, le-a transmis asigurări telespectatorilor că relatările despre un uragan în devenire nu erau corecte, cu doar câteva ore înainte ca vânturi cu forţa unui uragan să lovească Marea Britanie

 

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close