Antena 3 CNN Externe Mapamond "Un scenariu de coșmar". Un bărbat a fost salvat din Golful Mexic, unde plutea pe o ladă frigorifică în timpul uraganului Milton

"Un scenariu de coșmar". Un bărbat a fost salvat din Golful Mexic, unde plutea pe o ladă frigorifică în timpul uraganului Milton

barbat salvat din ape
"Un scenariu de coșmar". Un bărbat a fost salvat din Golful Mexic, unde plutea pe o ladă frigorifică în timpul uraganului Milton. FOTO: captură video X
de G.M.    |    11 Oct 2024   •   16:08

Un bărbat care a plutit o noapte întreagă pe o ladă frigorifică în Golful Mexic în timpul uraganului Milton a fost salvat cu elicopterul printr-o operațiune spectaculoasă. „Acest om a supraviețuit într-un scenariu de coșmar chiar și pentru cel mai experimentat marinar”, a spus un oficial de la Garda de Coastă a SUA, scrie The Guardian.

Bărbatul se afla într-o barcă de pescuit care a rămas blocată miercuri în largul Madeira Beach, Florida, cu câteva ore înainte ca uraganul Milton să măture uscatul, a declarat ofițerul de presă al pazei de coastă Nicole Groll.

Bărbatul a putut să trimită un mesaj radio către paza de coastă, înainte de 18.45.

Joi, bărbatul a fost găsit la aproximativ 48 km în largul Longboat Key, Florida , agățat de o ladă frigorifică deschisă, arată un videoclip făcut public de paza de coastă. În videoclip, se vede cum un scafandru este coborât din elicopter și înoată sore bărbat ca să îl recupereze din apă.

„Acest om a supraviețuit într-un scenariu de coșmar chiar și pentru cel mai experimentat marinar”, a spus Dana Grady.  

Bărbatul salvat în largul coastei Floridei a fost dus la spital pentru îngrijiri medicale, a spus paza de coastă. Agenția a estimat că acesta a supraviețuit vânturilor de 121-145 km/h și valurilor de 7,6 metri înălțime în timpul nopții petrecute pe apă, agățat de o ladă frigorifică transformată în plută. Nu se știe ce s-a întâmplat cu barca lui. 

Echipele de salvare au continuat să ajute locuitorii din Florida după ce uraganul Milton a lovit comunitățile de pe coastă, unde a distrus case și a umplut străzile cu noroi, generând un baraj de tornade mortale. Cel puțin șase persoane au murit. 

Printre cele mai dramatice salvări, se numără acțiunea ofițerilor din Hillsborough County care au găsit un băiat de 14 ani plutind pe o bucată de gard. În ciuda distrugerilor, mulți oameni și-au exprimat ușurarea că Milton nu a fost mai rău. 

Cel puțin 340 de persoane și 49 de animale de companie au fost salvate, a declarat guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, joi după-amiază. 

×
Subiecte în articol: uragan misiune salvare garda coasta SUA
Citește mai multe din Mapamond
» Vezi toate știrile din Mapamond
Cele mai noi știri
Parteneri
x close