Antena 3 CNN Externe CNN: Beirutul a fost transformat într-un „oraș zombi”. Ce spune compania din Ungaria, acuzată că a produs pagerele detonate

CNN: Beirutul a fost transformat într-un „oraș zombi”. Ce spune compania din Ungaria, acuzată că a produs pagerele detonate

colaj beirut pagere
Martorii au descris scenele dramatice de pe străzile din Beirut. Foto: Colaj Profimedia Images/X
de Robert Kiss    |    18 Sep 2024   •   14:10

O companie cu sediul în Budapesta a negat că a făcut pagerele care au explodat în Liban. BAC Consulting a fost acuzată de firma taiwaneză Gold Apollo că a fabricat dispozitivele după ce a autorizat BAC să-i folosească marca pentru modelul de pager AR-924, scrie Sky News. Numărul morților a crescut, marți, la 12.

Imaginile unor pagere distruse par să arate modelul AR-924 care este realizat de compania taiwaneză Gold Apollo, potrivit analizei Reuters.

Însă, directorul executiv al BAC, o companie cu sediul la Budapesta, Cristiana Barsony-Arcidiacono, a declarat pentru NBC News: „Nu fac pagere. Sunt doar intermediarul. Cred că s-a înțeles greșit”.

Anterior, Gold Apollo a spus: „Autorizăm BAC să folosească marca noastră comercială pentru vânzările de produse în regiunile desemnate, dar proiectarea și fabricarea produselor sunt exclusiv responsabilitatea BAC”.

Sânge pe străzi în timp ce exploziile de pagere au transformat Beirutul în „orașul zombi”

Martorii au descris scenele dramatice de pe străzile din Beirut, deoarece exploziile de dispozitivelor de comunicații folosite de Hezbollah au transformat marți părți ale capitalei libaneze într-un „oraș zombi”, scrie CNN.

Un bărbat a spus că a văzut cadavre întinse pe străzi într-o parte de sud a orașului: „Am ieșit în stradă și am găsit suburbia ca și cum ar fi un oraș zombi”.

Un altul a descris confuzia și haosul în timp ce conducea pe străzile capitalei.

„Pe drumuri era sânge și oamenii erau transportați cu ambulanțe la spital, dar nu știam ce se întâmplă”, a declarat acesta pentru CNN.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close