Antena 3 CNN Externe Cina spune că este „extrem de îngrijorată” cu privire la strategia nucleară secretă aprobată de Joe Biden

Cina spune că este „extrem de îngrijorată” cu privire la strategia nucleară secretă aprobată de Joe Biden

china ingrijorare strategie nucleara biden
„SUA prezintă povestea ameninţării nucleare chineze, găsind scuze pentru a căuta un avantaj strategic", a declarat purt. de cuv. al Ministerului chinez de Externe. Sursă foto: Getty Images
de Andreea Ştefan    |    21 Aug 2024   •   13:03

China este extrem de îngrijorată în legătură cu o informaţie apărută în presă conform căreia Statele Unite ar fi aprobat o strategie nucleară secretă care se concentrează pe ameninţarea reprezentată de Beijing, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Mao Ning, relatează Reuters.

„SUA prezintă povestea ameninţării nucleare chineze, găsind scuze pentru a căuta un avantaj strategic", a declarat Mao Ning.

Conform unei informaţii apărute în New York Times, preşedintele american Joe Biden a aprobat în martie un plan strategic nuclear strict secret care a reorientat pentru prima dată strategia de descurajare a Washingtonului asupra extinderii arsenalului nuclear al Chinei, dar care încearcă şi să pregătească Statele Unite pentru posibile provocări nucleare coordonate din China, Rusia şi Coreea de Nord.

„China este extrem de îngrijorată în legătură cu această informaţie, iar faptele au dovedit pe deplin că Statele Unite au alimentat în mod constant în ultimii ani aşa-numita teorie a ameninţării nucleare reprezentate de China", a declarat oficialul chinez în cadrul unei conferinţe de presă, potrivit Agerpres.

Casa Albă a declarat marţi că planul strategic nuclear clasificat aprobat de preşedintele Biden anul acesta nu este un răspuns la o singură ţară sau la o singură ameninţare.

Statele Unite au atras atenţia în mod constant asupra creşterii dimensiunii arsenalului nuclear al Chinei. Un raport anual al Pentagonului, publicat în octombrie anul trecut, arată că Beijingul are mai mult de 500 de focoase nucleare operaţionale în arsenalul său şi probabil va dispune de peste 1.000 de focoase până în 2030.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close