Antena 3 CNN Externe „Cel mai rău lucru care se poate întâmpla”. Reacția unui propagandist rus după ce a văzut cum sapă ucrainenii tranșee în Kursk

„Cel mai rău lucru care se poate întâmpla”. Reacția unui propagandist rus după ce a văzut cum sapă ucrainenii tranșee în Kursk

soldati ucraineni in transee
Trupele ucrainene sapă tranșee în regiunea Kursk din Rusia, semn că plănuiesc să rămână acolo. FOTO: Pofimedia Images
de G.M.    |    12 Aug 2024   •   13:24

Trupele ucrainene sapă tranșee în regiunea Kursk din Rusia, semn că plănuiesc să rămână acolo, scrie Forbes. E cel mai rău lucru care se poate întâmpla, a declarat un propagandist care a văzut cum înaintează ucrainenii pe teritoriul Rusiei.

În a șasea zi a ofensivei ucrainene în regiunea Kursk din sudul Rusiei, sunt tot mai multe dovezi că ucrainenii – care înaintează cu cinci brigăzi de până la 2.000 de oameni, plus cel puțin un batalion de 400 de oameni - plănuiesc să rămână, potrivit sursei menționate, scrie Ukrainska Pravda.

Publicația subliniază că rușii anticipează un război care să se mute de-a lungul sau în apropierea liniei frontului existente: „Doar pentru că ambele părți își întăresc pozițiile nu înseamnă că ucrainenii au încetat să avanseze. De asemenea, nu înseamnă că rușii nu pot contraataca și nu îi pot împinge pe ucraineni înapoi până la graniță. Asta înseamnă „stabilizarea” liniei frontului și rămânerea pe termen lung a ucrainenilor în regiunea Kursk”.

Forbes îl citează pe unul dintre propagandiștii ruși care a văzut cum trupele ucrainene au săpat duminică tranșee în regiunea Kursk. El a descris acțiunea ca fiind „cel mai rău lucru care se poate întâmpla” și a adăugat.

„Armata rusă a avut nevoie de șase luni pentru a respinge apărarea ucraineană din Avdiivka, iar prețul a fost zeci de mii de victime.

Probabil că rușii au câștigat bătălia de la Avdiivka la mijlocul lunii februarie doar pentru că ucrainenii au rămas fără muniție pentru că ajutorul american pentru Ucraina a întârziat luni de zile. Acum, că ajutorul american a ajuns,  trupele ruse din regiunea Kursk nu se mai pot baza că trupele ucrainene rămân fără muniție. Pentru a împinge înapoi mii de soldați ucraineni din regiunea Kursk, rușii ar trebui să cucerească tranșee după tranșee”, scrie Forbes.

Publicația subliniază că „fereastra de oportunitate” pentru un posibil contraatac rusesc „se închide rapid”, deoarece trupele ucrainene construiesc rapid tranșee, iar rușii care vin să li se opună sunt întâmpinați cu drone și artilerie.

De asemenea, potrivit Forbes, în Sumi și în Kursk sunt staționați peste 10.000 de militari ucraineni. Pe de altă parte, rușii încearcă să transfere 10 - 11 batalioane în prima linie, aproximativ 4.000 de militari. Armata rusă are dificultăți pentru că zeci de mii de militari sunt blocați în Volcansk, locul unde a început ofensiva rusă peste granița ruso-ucraineană în mai. Rusia ar putea trimite trupe în Kursk doar dacă va renunța la încercările de a ataca în Volcansk și în alte orașe din prima linie.

Forbes sugerează că intrarea trupelor ucrainene în regiunea Kursk ar putea urmări exact atragerea în zonă a unora dintre trupele ruse staționate în estul Ucrainei.

 

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close