Antena 3 CNN Externe Cei şase ostatici uciși de Hamas au fost împuşcaţi de mai multe ori de la mică distanţă, cu puțin timp înainte să fie găsiți

Cei şase ostatici uciși de Hamas au fost împuşcaţi de mai multe ori de la mică distanţă, cu puțin timp înainte să fie găsiți

ostatici hamas gasiti morti
Cadavrele a șase ostatici Hamas au fost recuperate de armata Israeliană dintr-un tunel din Rafah. FOTO Forumul pentru ostatici și familii dispărute
de G.M.    |    02 Sep 2024   •   07:33

Cei şase ostatici morţi recuperaţi din Fâşia Gaza în weekend au fost ucişi cu 48 până la 72 de ore înainte de efectuarea autopsiilor, adică între joi şi vineri dimineaţa, a anunţat duminică Ministerul israelian al Sănătăţii, scrie The Times of Israel.

Ministerul a adăugat că o examinare efectuată de Institutul medico-legal Abu Kabir a constatat că toţi cei şase ostatici au fost împuşcaţi de mai multe ori de la mică distanţă, ceea ce indică faptul că au fost executaţi. IDF a declarat că teroriştii Hamas i-au ucis pe ostatici cu relativ puţin timp înainte ca trupele să le localizeze cadavrele sâmbătă după-amiază într-un tunel din Rafah.

Ostaticii aduşi înapoi în Israel decedaţi sunt Hersh Goldberg-Polin, Eden Yerushalmi, Ori Danino, Alex Lobanov, Carmel Gat şi Almog Sarusi.

Duminică dimineaţa, şeful Statului Major al IDF, generalul-locotenent Herzi Halevi, a fost în locul unde au fost găsite cadavrele. Halevi a fost însoţit de şeful Comandamentului de Sud al IDF, generalul-maior Yaron Finkelman, şi de cel care a găsit ostaticii, generalul-maior (rez.) Nitzan Alon.

IDF: Cei şase ostatici au fost „ucişi cu brutalitate” de Hamas

Channel 12 a transmis că oficialii de securitate se tem că Hamas i-a executat pe cei şase ostatici din cauza temerilor grupului terorist că un ostatic care a fost salvat în viaţă dintr-un tunel din apropiere săptămâna trecută va divulga detalii despre locul în care erau ţinuţi ceilalţi ostatici.

Ostaticul Farhan al-Qadi, în vârstă de 52 de ani, a fost salvat în siguranţă de forţele speciale ale IDF din captivitatea Hamas într-unul dintre tunelurile grupării teroriste din sudul Fâşiei Gaza. El a fost găsit singur după ce răpitorii săi au fugit.

Purtătorul de cuvânt al IDF, contraamiralul Daniel Hagari, a declarat anterior că cei şase au fost „ucişi cu brutalitate” de Hamas cu puţin timp înainte de sosirea trupelor.

„Conform unei evaluări iniţiale... ei au fost ucişi cu brutalitate de teroriştii Hamas cu puţin timp înainte să ajungem la ei. Au fost răpiţi de vii în dimineaţa zilei de 7 octombrie de către gruparea teroristă Hamas”, a declarat Hagari în cadrul unei conferinţe de presă. „Corpurile lor au fost găsite în timpul luptelor din Rafah, într-un tunel, la aproximativ un kilometru distanţă de tunelul din care l-am salvat pe Farhan al-Qadi în urmă cu câteva zile”, a mai spus el.

IDF a precizat că nu avea localizarea exactă a ostaticilor, dar avea indicaţii cu privire la o zonă generală în care cei şase ar putea fi reţinuţi şi, prin urmare, opera cu atenţie în zonă.

"De când a fost găsit Farhan, trupele au fost îndemnate să opereze cu prudenţă chiar mai mult decât de obicei, din cauza înţelegerii că alţi ostatici ar putea fi în zonă. Nu aveam informaţii cu privire la locaţia exactă a ostaticilor”, a declarat Hagari.

Trupele au început sâmbătă să cerceteze un complex de tuneluri, la aproximativ 20 de metri sub pământ, şi i-au găsit pe ostatici, morţi, după-amiază. Corpurile lor au fost extrase din Gaza peste noapte şi aduse în Israel pentru identificare.

97 de ostatici sunt încă în Gaza

Duminică, după aflarea veştii că au fost găsite cadavrele, au avut loc demonstraţii în masă în tot Israelul, protestatarii cerând guvernului să ajungă la un acord pentru eliberarea ostaticilor.

Arnon Bar-David, preşedintele sindicatului Histadrut, a anunţat o grevă generală care va avea loc luni pentru a face presiuni asupra guvernului să ajungă la un acord.

Se crede că 97 dintre cei 251 de ostatici răpiţi de Hamas la 7 octombrie se află încă în Gaza, inclusiv cadavrele a cel puţin 33 confirmate de IDF.

Hamas a eliberat 105 civili în timpul unui armistiţiu de o săptămână la sfârşitul lunii noiembrie, iar patru ostatici au fost eliberaţi înainte de aceasta. Opt ostatici au fost salvaţi de trupe în viaţă, iar cadavrele a 37 de ostatici au fost, de asemenea, recuperate, inclusiv trei ucişi din greşeală de armată în timp ce încercau să scape de răpitorii lor.

Hamas deţine, de asemenea, doi civili israelieni care au intrat în Fâşie în 2014 şi 2015, precum şi trupurile a doi soldaţi ai forţelor de apărare israeliene care au fost ucişi în 2014.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close