Antena 3 CNN Externe Tensiuni maxime în Israel după găsirea cadavrelor a șase ostatici. Violențe la Tel Aviv, ministrul Apărării îl acuză pe Netanyahu

Tensiuni maxime în Israel după găsirea cadavrelor a șase ostatici. Violențe la Tel Aviv, ministrul Apărării îl acuză pe Netanyahu

proteste in israel
Tensiuni maxime în Israel după găsirea cadavrelor a șase ostatici. FOTO: Getty Images
de G.M.    |    01 Sep 2024   •   12:09

Ministrul israelian al apărării Yoav Gallant a cerut duminică o reuniune urgentă a cabinetului de securitate după descoperirea cadavrelor a şase ostatici într-un tunel din Fâşia Gaza. De asemenea, au fost proteste violente la Tel Aviv.

La Tel Aviv, poliţia a intervenit de urgenţă pentru a-i îndepărta pe manifestanţii care scandau împotriva guvernului Netanyahu şi care cereau un acord pentru eliberarea ostaticilor ţinuţi de Hamas în Fâşia Gaza. 

Cabinetul de război trebuie să-şi schimbe decizia de a menţine controlul asupra frontierei dintre Fâşia Gaza şi Egipt, a scris Gallant pe X. Decizia este percepută drept una care blochează un potenţial acord cu Hamas pentru eliberarea ostaticilor în schimbul unor deţinuţi palestinieni.

"Este prea târziu pentru ostaticii care au fost ucişi cu sânge rece. Trebuie să-i aducem înapoi pe ostaticii care sunt încă deţinuţi de Hamas", a scris Gallant. El a adăugat că Israelul îşi va regla conturile cu toţi "criminalii şi liderii Hamas".

Cabinetul de securitate a votat mai devreme în această săptămână să menţină trupele israeliene staţionate pe Coridorul Philadelphia, o zonă de 14 km care a fost un punct major de discordie în negocierile indirecte cu Hamas privind un potenţial acord de încetare a focului.

Potrivit relatărilor din media, în reuniunea cabinetului de securitate a avut loc un schimb de replici încins între premierul Benjamin Netanyahu şi ministrul apărării, care l-ar fi acuzat pe Netanyahu că pune controlul asupra frontierei Gaza cu Egiptul mai presus de eforturile de eliberare a ostaticilor, scrie Agerpres.

El ar mai fi spus că decizia lui Netanyahu s-ar putea să-i condamne pe toţi ostaticii la moarte. Israelul susţine că mai multe tuneluri ale Hamas care permit contrabanda cu arme între Egipt şi Gaza se află sub acest coridor, însă Egiptul respinge această ipoteză.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close