Antena 3 CNN Externe Ce vede un câine robot, noua armă a ucrainenilor în războiul cu Rusia

Ce vede un câine robot, noua armă a ucrainenilor în războiul cu Rusia

caini roboti front ucraina profimedia images
Câinii-roboţi sunt desfăşuraţi pe frontul din Ucraina pentru a scuti soldaţii ucraineni de misiuni periculoase / sursă foto: Profimedia Images
de R.K.    |    12 Aug 2024   •   07:05

Ucrainenii au publicat primele imagini cu câinii roboți pe care îi vor folosi în războiul cu Rusia. Aceștia sunt greu de depistat şi agili și îi pot scuti pe soldaţii ucraineni de misiuni periculoase, de la recunoaşterea poziţiilor ruse şi până la detectarea minelor.

În timpul unei demonstraţii desfăşurate într-un loc pe care Ucraina l-a ţinut secret, un câine metalic model „BAD One”, abia scos din cutie, se ridică, se ghemuieşte, aleargă sau sare conform ordinelor date de operatorul său de pe telecomandă.

Cu picioarele scurte şi un profil redus şi, prin urmare, greu de detectat, ei pot executa misiuni de recunoaştere ale poziţiilor inamice sau ale interiorului clădirilor din zonele de luptă datorită camerelor termice cu care sunt dotaţi.

Util pentru detectarea de mine şi de dispozitive explozive improvizate, câinele-robot poate îndeplini şi misiuni de transport muniţii sau medicamente în punctele fierbinţi de pe câmpul de luptă.

Vezi și GALERIE FOTO. Ucraina folosește câini-roboți pe front pentru a veni în ajutorul soldaților

×
Subiecte în articol: Ucraina caine robot Rusia caine robot
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close