Antena 3 CNN Externe Atentat terorist planificat la concertele lui Taylor Swift din Austria. Nehammer: „A fost prevenită o tragedie”

Atentat terorist planificat la concertele lui Taylor Swift din Austria. Nehammer: „A fost prevenită o tragedie”

colaj foto taylor swift nehammer
Poliţia a anunţat miercuri arestarea a două persoane în Austria, printre care un tânăr de 19 ani care intenţiona să comită atentate teroriste la concertele vedetei americane Taylor Swift. Foto: Colaj Gettyimages
de Robert Kiss    |    08 Aug 2024   •   02:04

Cancelarul austriac Karl Nehammer a declarat într-o postare pe rețeaua socială X că „anularea concertelor Taylor Swift de către organizatori este o amară dezamăgire pentru toți fanii din Austria”, însă a fost „prevenită o tragedie”. Concertele au fost anulat după ce autorităție austriece ar fi dejucat un atentat terorist.

„Situația din jurul atacului terorist aparent planificat de la Viena a fost foarte gravă”, a scris Nehammer. Acesta a adăugat că, datorită cooperării intense dintre structurile de forță, informațiile austriece și străine, „amenințarea a putut fi identificată din timp, combătută și prevenită o tragedie”.

Poliţia a anunţat miercuri arestarea a două persoane în Austria, printre care un tânăr de 19 ani care intenţiona să comită atentate islamiste la concertele vedetei americane Taylor Swift programate săptămâna aceasta la Viena.

Un cetăţean austriac, care a „jurat credinţă” grupării jihadiste Stat Islamic, a fost arestat în urma unei operaţiuni speciale desfăşurate în Austria Inferioară, o regiune aflată la o oră de capitală, a declarat directorul general al Securităţii Publice, Franz Ruf, într-o conferinţă de presă, potrivit The Guardian.

„Am descoperit acte pregătitoare axate pe concertele lui Taylor Swift la Viena”, a adăugat el, precizând că „substanţe chimice” au fost „confiscate” de la domiciliul suspectului.

Fanii, devastați după anularea concertelor

Organizatorul, Barracuda Music, a transmis că „toate biletele vor fi rambursate automat în următoarele 10 zile lucrătoare”.

Stadionul din Viena a fost vândut pentru concertele planificate, a scris APA, cu aproximativ 170.000 de fani așteptați pentru concertele din Austria.

Fanii Swift au apelat la rețelele sociale pentru a-și exprima devastarea că au ratat unul dintre spectacolele superstarului. Unii dintre cei care au postat pe X au deplâns luni de eforturi acum irosite de a face brățări de prietenie și de a alege ținute la modă pentru spectacol.

În 2017, un atac la un concert Ariana Grande din Manchester, Anglia, a ucis 22 de persoane. Atentatorul sinucigaș Salman Abedi a detonat o bombă avută rucsac în Manchester Arena la sfârșitul concertului lui Grande, în timp ce mii de tineri fani plecau. Peste 100 de persoane au fost rănite. Abedi a murit în explozie.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close