Antena 3 CNN Externe Concertele lui Taylor Swift de la Viena, ținta unor atentate islamiste. Artista și-a anulat show-urile

Concertele lui Taylor Swift de la Viena, ținta unor atentate islamiste. Artista și-a anulat show-urile

New Project (75)
Taylor Swift | „The Eras Tour" la Johan Cruijff Arena pe 04 iulie 2024 în Amsterdam, Olanda | Sursă foto: Profimedia Images
de Ioana Coman    |    07 Aug 2024   •   23:38

Concertele din Viena ale celebrei cântărețe Taylor Swift au fost anulate, după ce polițiștii austrieci au arestat doi indivizi care ar fi planificat un atentat islamist, scrie BBC.

Poliţia a anunţat miercuri arestarea a două persoane în Austria, printre care un tânăr de 19 ani care intenţiona să comită atentate teroriste la concertele vedetei americane Taylor Swift programate săptămâna aceasta la Viena.

Un cetăţean austriac, care a „jurat credinţă” grupării jihadiste Stat Islamic, a fost arestat în urma unei operaţiuni speciale desfăşurate în Austria Inferioară, o regiune aflată la o oră de capitală, a declarat directorul general al Securităţii Publice, Franz Ruf, într-o conferinţă de presă, potrivit The Guardian.

„Am descoperit acte pregătitoare axate pe concertele lui Taylor Swift la Viena”, a adăugat el, precizând că „substanţe chimice” au fost „confiscate” de la domiciliul suspectului.

Tânărul era în complicitate cu o altă persoană, de asemenea „radicalizată pe internet”, care a fost arestată la Viena, a subliniat Franz Ruf, fără a da alte detalii.

Concertele artistei erau programate pentru joi, vineri și sâmbătă în Viena. 65.000 de fani erau așteptați în fiecare seară la show-urile celebrei cântărețe.

×
Subiecte în articol: Taylor Swift concerte atentat Viena
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close