Antena 3 CNN Externe Atentat terorist în Israel: șase persoane au fost înjunghiate în orașul Hadera. Suspectul, împușcat după ce a refuzat să se predea

Atentat terorist în Israel: șase persoane au fost înjunghiate în orașul Hadera. Suspectul, împușcat după ce a refuzat să se predea

Suspect in atentat teorist la Hadera, Israel, impuscat dupa ce a refuzat sa se puna la pamant
Un suspect a fost împușcat în orașul israelian Hadera, după comiterea unui atac terorist. Sursă foto: X@theinformant_x ·
de A.I.    |    09 Oct 2024   •   13:47

Șase persoane au fost înjunghiate, miercuri, în orașul israelian Hadera, într-un incident catalogat de autorități drept "atac terorist", transmite Times of Israel.

Atacatorul și-a înjunghiat victimele în patru locații diferite din oraș și a fugit pe un motoscuter.

Presa israeliană a relatat inițial că suspectul a fost arestat după ce a fost împușcat.

Informațiile actualizate arată că acesta a fost neutralizat.

El a fost identificat drept un cetățean din orașul arab Umm al-Fahm, situat în apropiere

Imagini care circulă pe rețelele de socializare arată un bărbat cu cască de motociclist pe cap, îmbrăcat în blugi și geacă de culoare închisă, încolțit de mai mulți agenți înarmați între două clădiri din oraș. Aceștia îi strigă mai multe comenzi, cerându-i să se pună la pământ, dar individul refuză să se conformeze și stă în picioare în fața lor.

După două focuri trase în aer, unul dintre agenți îl împușcă pe suspect. Acesta, aparent, supraviețuiește inițial împușcăturii, și chiar reușește să-și păstreze poziția verticală.

Un alt membru al forțelor de securitate îl doboară la pământ cu o lovitură de picior, după care individul este încătușat.

Atenție, imaginile următoare vă pot afecta emoțional!

Centrul Medical Hillel Yaffe a comunicat că șase răniți au fost aduși aici pentru tratament, dintre care doi în stare critică și trei în stare gravă.

Noul șef al poliției israeliene, Daniel Levy, a declarat după atacul de miercuri că organizația sa nu poate să prevină în mod eficient incidentele de acest fel.

"Vreau să subliniez că poliția israeliană este solicitată la limită în aceste zile. Gândurile mele sunt alături de cei răniți, dar se pare că asta este ceea ce va trebui să înfruntăm în prezent și trebuie să fim puternici", a spus el.

Atacurile teroriste s-au înmulțit în Israel, pe măsură ce armata statului evreu și-a extins operațiunea terestră în Liban și continuă ofensiva anti-Hamas în Gaza.

Duminică, o femeie, ofițer al Poliției de Frontieră, a fost ucisă și cel puțin alte zece persoane au fost rănite de un individ care a deschis focul în zona unei stații de autobuz din Beersheba.

Victima din acel atac a fost identificată drept Shira Suslik, sergent al Poliției de Frontieră din Beersheba.

Ea murit după ce un bărbat înarmat a intrat într-un restaurant McDonald's situat în stația centrală de autobuz din sudul orașului și a tras asupra oamenilor din interior.

Atacatorul a fost ucis la fața locului de către soldații IDF.

Pe 1 octombrie, seara, aproape simultan cu atacul masiv cu 200 de rachete lansat de Iran, doi atacatori au deschis focul la Tel Aviv, ucigând șapte persoane și rănind alte aproape 20.

Cei doi au început să tragă după ce au coborât dintr-un tramvai în cartierul Jaffa.

Ei au fost lichidați de forțele de securitate.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close