Antena 3 CNN Externe Asasinul Vadim Krasikov, așteptat de Putin la aeroport, este ofițer FSB. Anunțul făcut de Kremlin

Asasinul Vadim Krasikov, așteptat de Putin la aeroport, este ofițer FSB. Anunțul făcut de Kremlin

colaj Vadim Krasikov
Vadim Krasikov a fost condamnat de un tribunal german pentru uciderea unui fost militant cecen într-un parc din centrul Berlinului în 2019. FOTO: Profimedia Images
de Bianca Chirilă    |    02 Aug 2024   •   14:14

Kremlinul a anunţat vineri că Vadim Krasikov, un asasin la comandă eliberat de Germania în cel mai mare schimb de deţinuţi între Rusia şi ţările occidentale după Războiul Rece, este agent al FSB şi a activat în grupul Alpha, o unitate a forţelor speciale, relatează Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

Krasikov a fost condamnat de un tribunal german pentru uciderea unui fost militant cecen într-un parc din centrul Berlinului în 2019. El a fost îmbrăţişat de preşedintele rus, Vladimir Putin, joi seară, la Moscova, la coborârea din avionul care l-a adus în ţară.

„Krasikov era membru al FSB. A activat în grupul Alpha. A fost coleg cu mai muţi angajaţi (actuali) ai serviciului de securitate al preşedintelui” Vladimir Putin, a declarat presei purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov.

Peskov le-a mai spus jurnaliştilor că schimbul de deţinuţi a fost negociat de FSB şi de Agenţia Centrală de Informaţii (CIA) a SUA.

Cel mai amplu schimb de prizonieri de după Războiul Rece a avut loc, joi seară, între Rusia și SUA.  În total, 26 de persoane încarcerate de Kremlin au fost schimbate cu ruși deținuți în SUA și Europa, inclusiv un criminal condamnat. Președintele rus Vladimir Putin i-a așteptat la scara avionului, cu covorul roșu.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close