Antena 3 CNN Externe „Au mâncat câinii și pisicile”. Momentul din dezbaterea Trump-Harris care a devenit viral. Meme-urile au invadat internetul

„Au mâncat câinii și pisicile”. Momentul din dezbaterea Trump-Harris care a devenit viral. Meme-urile au invadat internetul

colaj meme-uri
În timpul dezbaterii dintre Trump și Harris o altă bătălie a avut loc în paralel pe reţelele sociale. FOTO: Colaj X/ Profimedia Images
de Bianca Chirilă    |    11 Sep 2024   •   11:03

În timp ce zeci de milioane de americani s-au aşezat marţi seară în faţa televizoarelor pentru a urmări la ABC News dezbaterea dintre candidaţii la preşedinţia SUA, democrata Kamala Harris şi republicanul Donald Trump, o altă bătălie a avut loc în paralel pe reţelele sociale, prin intermediul clipurilor şi editărilor video ale momentelor memorabile ale dezbaterii, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Utilizatorii reţelelor sociale au început să posteze încă din startul dezbaterii, democraţii profitând de momentul în care Harris a păşit pe scenă pentru a-i strânge mâna lui Trump şi a se prezenta.

„Kamala şi-a spus: 'o să dai mâna cu mine, la naiba!'” - a scris pe platforma X utilizatorul Adam James Smith, postarea sa fiind apreciată de 40.000 de oameni.

Planul Kamalei Harris

O parte a planului de dezbatere al vicepreşedintei Harris a fost să-l incite pe Trump să spună lucruri care ar putea deveni clipuri virale pe reţelele sociale, potrivit unor declaraţii ale consilierilor săi, iar dezbaterea a sugerat că strategia a dat roade, notează Reuters.

Susţinătorii lui Harris au difuzat imagini cu expresiile faciale uneori nedumerite, alteori sceptice ale lui Harris, în timp ce Trump trecea în revistă o serie de neadevăruri familiare şi repeta o teorie a conspiraţiei falsă conform căreia migranţii haitieni din Springfield, statul Ohio, au mâncat animale de companie, cum ar fi câini şi pisici.

„AU MÂNCAT CÂINII”, a devenit rapid „trending topic” (subiect popular, în tendinţe - n.r.) pe platforma socială X, susţinut de mii de postări - inclusiv ale multor utilizatori nedumeriţi de relevanţa citatului într-o dezbatere prezidenţială, după ce Trump a spus: „În Springfield, ei au mâncat câinii, oamenii care au venit, mănâncă pisicile”.

„Nu știu dacă mănâncă câinii sau dacă Putin l-ar mânca pe Trump la prânz, dar Harris l-a mâncat cu siguranță în această seară”, a scris un utilizator pe X.

„Mănâncă câinii, pisicile și gâștele. Vremuri nebunești. Nu mi-a fost niciodată suficient de foame pentru a-mi mânca pisica”, a mai comentat un altul.

„Se pare că animalele din Florida și Louisiana nu sunt atât de gustoase. Au trebuit să sară peste încă patru state ca să le mănânce în Ohio”, a mai glumit altă persoană.

La rândul lor, susţinătorii lui Trump au profitat de răspunsul republicanului din cadrul dezbaterii atunci când se discuta despre planul economic al lui Harris. Trump a insistat că planul lui Harris este simplist şi copiază agenda şefului ei, preşedintele Joe Biden.

„Fugi, Spot, fugi”, a replicat Trump, referindu-se la o serie populară de cărţi pentru copii folosită decenii la rând pentru a-i învăţa pe cei mici să citească.

Social media joacă un rol şi mai important în ciclul electoral din acest an decât au făcut-o în trecut, apreciază strategii politici. Atât Partidul Democrat, cât şi Partidul Republican au pregătit creatori de conţinut, sau influenceri, pentru a transmite informaţii despre politicile partidului şi candidaţii acestora.

Trump se laudă

În general, Trump o depăşeşte pe Harris şi pe echipa ei de campanie pe X şi TikTok, în ceea ce priveşte numărul de urmăritori (followers). Contul oficial Kamala HQ al campaniei lui Harris are 1,3 milioane de urmăritori pe X, comparativ cu cei 2,4 milioane de urmăritori ai lui Trump. Cu toate acestea, campania ei a primit peste 100 de milioane de aprecieri pentru videoclipurile sale de pe TikTok, faţă de cele 44 de milioane de „like-uri” pentru Trump.

În fine, Trump a apelat miercuri la reţelele sociale pentru a da asigurări că nu a dezbătut niciodată atât de bine, imediat după confruntarea cu Harris, şi a acuzat, totodată, moderatorii de părtinire.

„Cred că a fost cea mai bună dezbatere a mea, VREODATĂ, mai ales că au fost TREI ÎMPOTRIVA UNUIA SINGUR!”, a scris Trump pe platforma sa, Truth Social.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close