Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Ce trebuie să mănânci înainte de a ține post. Alimentele care provoacă foame a doua zi

Ce trebuie să mănânci înainte de a ține post. Alimentele care provoacă foame a doua zi

restaurant mancare vegetariana
Ce trebuie să mănânci înainte de a ține post. Foto: Getty Images
de Laura Dinu    |    Iusti Fudulu    |    18 Oct 2024   •   07:00

Postul intermitent a devenit din ce în ce mai popular, însă mulți oameni încep acest tip de post fără să își pregătească organismul în mod corespunzător.

Este esențial să știm că nicio schimbare drastică în obiceiurile alimentare nu ar trebui făcută fără o tranziție adecvată. Postul intermitent presupune alternarea între perioade de mâncat și perioade de post, ceea ce poate fi un șoc pentru corp dacă nu este obișnuit cu pauze lungi între mese.

Pentru a evita disconfortul sau problemele de sănătate, este recomandată o abordare graduală, reducând încet numărul de mese și crescând treptat intervalele de post, oferind astfel organismului timp să se adapteze la noul ritm.

Doctor Cezar a vorbit în exclusivitate în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu despre alimentele care ar trebui consumate și care nu ar trebui consumate înainte de zilele de post. 

”Vreau să menționez foarte clar că pentru a rezista la un post, să putem să nu mâncăm o anumită perioadă, corpul are nevoie de niște minerale. Și atunci putem să bem apă cu minerale, putem să punem o sare în apă, mai ales dacă apa noastră este săracă în minerale. Dar bineînțeles, o sare de calitate.

Dacă ne propunem ca mâine să nu mănâncăm, trebuie să mâncăm mai multe grăsimi și proteine și mai puțini carbohidrați cu absorbție rapidă, și asta deoarece carbohidrații ne cauzează, de fapt, foamea de a doua zi. Pentru că ne dau niște oscilații glicemice.

Deci este cel mai simplu să nu mănânci, dar trebuie obligatoriu să-i dai organismului aceste resurse fără de care el nu poate rezista, aceste minerale”, a explicat Doctor Cezar în exclusivitate în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: doctor Cezar post minerale post intermitent
Parteneri
x close