Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Dietă sau post intermitent? Doctor Cezar a explicat care este mai simplu de ținut: ”Știu că sunt în contradicție cu nutriționiștii”

Dietă sau post intermitent? Doctor Cezar a explicat care este mai simplu de ținut: ”Știu că sunt în contradicție cu nutriționiștii”

doctor cezar
”Este mult mai ușor să nu mănânci deloc decât să mănânci puțin”, spune el. Foto: Antena 3 CNN
de Laura Dinu    |    Iusti Fudulu    |    14 Oct 2024   •   18:37

Cu toții ne dorim să fim în formă și să avem un trup de invidiat. Din păcate, câteva kilograme în plus ne împiedică adesea să atingem idealul dorit. În aceste situații, apelăm la diverse diete, unele extrem de restrictive, în speranța că vom slăbi rapid. Însă, din nefericire, aceste diete nu doar că nu ne ajută, dar pot chiar să ne afecteze sănătatea sau să ne facă să acumulăm și mai multe kilograme atunci când renunțăm la ele.

Doctor Cezar a explicat, în exclusivitate, în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN, cât de important este ca o dietă să devină un stil de viață, nu doar o soluție pe termen scurt. El a subliniat, de asemenea, că postul intermitent este o opțiune mult mai benefică, deoarece nu provoacă dezechilibre în organism.

”Este mult mai ușor să nu mănânci deloc decât să mănânci puțin. Și aici știu că voi intra în contradicție cu toată propaganda dieteticienilor care spun că este bine să mâncăm 3 mese pe zi, 5 mese pe zi, gustări între mese, și așa mai departe...

Foamea vine mâncând... În momentul în care m-am gândit că trebuie să mănânc, deja începe procesul digestiv. Și atunci tu guști ceva și corpul îți tot cere, îți tot cere. ”Foamea vine mâncând” este o vorbă foarte veche și atât de clară... Ei bine, dacă nu mănânc și nici nu mă gândesc la asta, știu că astăzi țin post de exemplu și nu mănânc deloc, nu mai am concentrarea acolo”, susține medicul.

”Pe de altă parte, nemâncatul se asociază cu frica de moarte. Pentru orice vietate din lumea aceasta, următoarea masă nu este asigurată. Poftiți la masă că s-a făcut ora mesei... Ce este asta cu ora mesei? Care oră a mesei? Nicio vrăbiuță din lumea asta nu are ora mesei, niciun animal, în afară de cele domestice care de aceea sunt grase. Deci postul, într-o oarecare măsură, este un factor de stres.

Dar sfatul meu este următorul, dacă dieta pe care ai văzut-o, ți-a recomandat-o cineva, ai văzut că altcineva a slăbit 20-30 kg cu ea, a fost eficientă, eu îți spun doar atât: dacă nu o poți ține toată viața, nu te apuca de ea, pentru că duce la crearea unor dezechilibre grave!

Dacă acel comportament alimentar este făcut doar pentru o săptămână, două, o lună, nu te apuca pentru că produce un dezechilibru major.

Dar să ai o zi pe săptămână, două, în care să nu mănânci nimic, poți să ții asta toată viața”, a mai explicat doctor Cezar în exclusivitate în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN. 

 

 

 

×
Subiecte în articol: doctor Cezar dieta post post intermitent
Parteneri
x close