Antena 3 CNN Emisiuni În fața națiunii Nadia Comăneci, interviu exclusiv la Antena 3 CNN: „Am fost antrenorul lor de suflet și de inimă”

Nadia Comăneci, interviu exclusiv la Antena 3 CNN: „Am fost antrenorul lor de suflet și de inimă”

BeFunky-collage (60)
Nadia Comăneci crede că sunt șanse ca România să ajungă din nou în elita gimnasticii românești | Sursă colaj foto: Getty Images
de Violeta Moroianu    |    31 Iul 2024   •   20:16

Fosta campioană olimpică Nadia Comăneci a oferit miercuri un interviu exclusiv pentru Antena 3 CNN, după ce România a obținut locul 7 în finala feminină pe echipe la Jocurile Olimpice de la Paris. Fosta gimnastă spune că a fost „antrenorul lor de suflet și de inimă”. Mai mult decât atât, Nadia Comăneci crede că sunt șanse ca România să ajungă din nou în elita gimnasticii românești.

Nadia Comăneci a văzut finala pe echipe din tribună alături de fosta jucătoare americană de tenis Serena Williams.

„Am văzut de aproape această performanță și după competiție am fost să le îmbrățișez, pentru că au făcut istorie calificându-se la în această finală și, în același timp, au concurat impecabil, cu o mică greșeală la paralele. Dacă stăm și ne uităm, totuși fetele au avut dificultate, au avut execuție și au arătat foarte bine și sigure pe ele la concurs și ieri m-am bucurat”, a spus Nadia Comăneci.

Întrebată care sunt gimnastele românce care au impresionat-o și despre care consideră că au potențial, Nadia Comăneci a răspuns: 

„Păi ar trebui să spun toate, nu? Pentru că toate merită aceste felicitări și, bineînțeles, Sabrina Voinea care a ajutat cu note mari echipa, Ana Bărbosu, Amalia Ghigoarță, care a avut o execuție impecabilă la paralele. Deci nu pot să spun... Lilia Cosman. Nu vreau să las pe nimeni în spate, pentru că toate au ajutat această echipă să facă istorie. Erau așa de fericite că au făcut finală de nu vă puteți imagina, pentru că sunt ore de muncă și ani de muncă. Știu ce înseamnă și, când ești pe acest covor la olimpiadă, sunt anumite emoții care sunt greu de stăpânit. Fetele au concurat foarte bine începând cu bârnă, la calificări, ceea ce este extrem de dificil, și terminând cu bârnă, ieri, la concursul pe echipă”, a spus Nadia Comăneci pentru Antena 3 CNN.

Fosta campioană olimpică spune că le-a fost alături încă de la început gimnastelor și este „antrenorul lor de suflet și de inimă”.

„Da, eu am fost aproape de ele. Nu sunt antrenor, sunt antrenorul lor de suflet și de inimă. Au niște antrenori care sunt alături de ele și le ajută să navigheze și antrenorii care au contribuit la această echipă, care se uită de acasă la televizor. Deci este un grup mare de antrenori care au contribuit la această echipă”, a spus fosta gimnastă.

Nadia Comăneci a spus și la ce am putea să ne așteptăm de la gimnastele românce în finala probei de individual compus de la Jocurile Olimpice 2024.

„Este un lucru mare să te califici la individual compus în primii 24. Stăm și ne gândim, sunt cele mai bune gimnaste din lume, de pe planetă, primele 24. Faptul că ele s-au calificat este fabulos. Sper să aibă o competiție bună la nivelul pe care ele au antrenat aceste aceste exerciții și să ne bucurăm de execuția lor. La finala pe aparate avem, bineînțeles, bârnă și sol și vom vedea ce se întâmplă. Calificarea este una, iar toată lumea începe de la zero”, a explicat Nadia Comăneci.

Fosta gimnastă spune că sunt șanse ca România să ajungă din nou în elita gimnasticii românești.

„Este un imbold pentru noua generație să vadă că totuși se poate și că România a avut un moment mai dificil, de câțiva ani, în care nu a existat această bază de copii care să facă sport. În primul rând, este extrem de important pentru copii și pentru părinți să își lase copiii la sport, pentru că ei își descoperă sportul favorit care îi va pasiona și această bază s-a pierdut acum. Sper că această olimpiadă îi va motiva pe cei mici ca să intre în săli de sport”, a spus fosta campioană olimpică.

Întrebată ce mesaj le-a transmis gimnastelor românce după clasarea pe locul al 7-lea în finala feminină pe echipe la Jocurile Olimpice de la Paris, Nadia Comăneci a spus: „Că mă bucur pentru ele că au făcut istorie și să se bucure de acest moment, indiferent de rezultat, pentru că a fost o muncă intensă și lungă”.

×
Citește mai multe din În fața națiunii
» Vezi toate știrile din În fața națiunii
Cele mai noi știri
Parteneri
x close