Antena 3 CNN Economic Pensiile se majorează din nou, după recalculare: De mâine creşte pragul de impozitare. Câți bani primesc în plus pensionarii

Pensiile se majorează din nou, după recalculare: De mâine creşte pragul de impozitare. Câți bani primesc în plus pensionarii

bani lei ron romania bancnote
Bancnote românești, imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Getty Images
de Mia Lungu    |    30 Sep 2024   •   18:46

Pensiile cresc din nou, după recalculare. De mâine, creşte pragul de impozitare a pensiilor, de la 2.000 la 3.000 de lei. Mai exact, pensionarii nu vor mai plăti impozitul pe venit de 10%. 

„Venitul impozabil lunar din pensii se stabileşte prin deducerea din venitul din pensie a sumei neimpozabile lunare de 3.000 lei. Aceste prevederi intră în vigoare la data de 1 octombrie 2024 şi se aplică începând cu veniturile aferente lunii octombrie 2024", se arată în proiectul adoptat de Parlament.

Câți bani primesc în plus pensionarii români

De exemplu, unui pensionar care în septembrie avea o pensie de 2900 de lei, i s-a oprit un impozit de 90 de lei pentru cei 900 de lei care depășeau pragul până la care se aplica scutirea de impozit. Începând din octombrie, același pensionar va rămâne cu suma întreagă. 

Pe de altă parte, un pensionar care avea un venit brut de 5000 de lei, în luna septembrie a plătit un impozit de 300 de lei. Din octombrie, acesta va plăti un impozit de 200 de lei.

×
Citește mai multe din Economic
» Vezi toate știrile din Economic
Cele mai noi știri
Parteneri
x close