Antena 3 CNN Be EU Ursula von der Leyen: „Avem nevoie acum de o încetare a focului în Gaza”

Ursula von der Leyen: „Avem nevoie acum de o încetare a focului în Gaza”

ursula von der leyen
Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Sursa foto: Getty Images
de Mia Lungu    |    09 Aug 2024   •   17:23

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a subliniat vineri că o încetare a focului imediată în Fâşia Gaza este indispensabilă pentru a renaşte speranţele de pace, într-un moment când Israelul a acceptat să reia discuţiile privind încetarea focului, transmite AFP, potrivit Agerpres.

''Avem nevoie de o încetare a focului acum. Aceasta este singura modalitate de a salva vieţi, de a restaura speranţa pentru pace şi de a garanta întoarcerea ostaticilor'', a scris şefa executivului UE pe platforma X.

''Iată de ce susţin puternic eforturile întreprinse de SUA, Egipt şi Qatar pentru a ajunge la pacea şi stabilitatea de care regiunea are nevoie'', a adăugat ea.

Israelul a acceptat joi să reia la 15 august discuţiile în vederea unei încetări a focului în Fâşia Gaza şi a unei eliberări a ostaticilor deţinuţi de mişcarea palestiniană Hamas.

Intrat joi în a 11-a lună, conflictul militar dintre Israel şi mişcarea Hamas a izbucnit după atacul terorist de o amploare fără precedent efectuat în 7 octombrie anul trecut de comandouri ale militanţilor palestinieni în sudul Israelului, când 1.198 de persoane au fost ucise, în cea mai mare parte civili. 

Alte 251 de persoane au fost răpite de Hamas în acea zi şi duse în Fâşia Gaza, dintre care 111 încă se află acolo, iar 39 sunt decedate, potrivit armatei israeliene.

Forţele de apărare israeliene (IDF) au ripostat cu o campanie de bombardamente, urmată de o operaţiune terestră complexă, împotriva poziţiilor Hamas din Fâşia Gaza. Potrivit autorităţilor din Gaza, acţiunile militare israeliene s-au soldat, până joi la prânz, cu 39.699 de morţi şi 91.722 de răniţi în rândul palestinienilor.

×
Citește mai multe din Be EU
» Vezi toate știrile din Be EU
Cele mai noi știri
Parteneri
x close