Antena 3 CNN Război în Israel Israelul va trimite o echipă de negociatori la Roma, la discuții privind încetarea focului în Fâşia Gaza, anunţă Benjamin Netanyahu

Israelul va trimite o echipă de negociatori la Roma, la discuții privind încetarea focului în Fâşia Gaza, anunţă Benjamin Netanyahu

benjamin netanyahu
Premierul israelian Benjamin Netanyahu. Sursa foto: Getty Images
de Mia Lungu    |    26 Iul 2024   •   21:12

Israelul va trimite, ''probabil la începutul săptămânii'', o echipă de negociatori la discuţiile de la Roma privind încetarea focului în Fâşia Gaza, a anunţat vineri premierul israelian Benjamin Netanyahu, după întâlnirea avută cu fostul preşedinte american Donald Trump, la reşedinţa acestuia din Florida, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Şeful executivului israelian a spus că discuţiile despre o încetare a focului în Gaza au avansat ca urmare a presiunii militare exercitate de Israel.

''Timpul va spune dacă suntem mai aproape de un acord de încetare a focului'', a adăugat Netanyahu.

De partea sa, Donald Trump a afirmat că a avut ''întotdeauna o relaţie foarte bună'' cu Benjamin Netanyahu.

Conflictul dintre Israel şi mişcarea palestiniană Hamas, intrat vineri în a 294-a zi, a izbucnit după atacul terorist de o amploare fără precedent efectuat în 7 octombrie anul trecut de comandouri ale militanţilor palestinieni în sudul Israelului, când 1.197 de persoane au fost ucise, în cea mai mare parte civili. Alte 251 de persoane au fost răpite de Hamas în acea zi şi duse în Fâşia Gaza.

Armata israeliană a ripostat cu o campanie de bombardamente, urmată de o operaţiune terestră amplă, împotriva poziţiilor Hamas din Fâşia Gaza. Potrivit autorităţilor din Gaza, acţiunile militare israeliene s-au soldat, până joi la prânz, cu 39.175 de morţi şi 90.403 de răniţi în rândul palestinienilor.

Dintre cele 251 de persoane răpite în timpul atacului Hamas din 7 octombrie, 111 încă sunt captive în Gaza. Armata israeliană a declarat că 39 din aceşti 111 ostatici ar fi deja decedaţi.

×
Citește mai multe din Război în Israel
» Vezi toate știrile din Război în Israel
Cele mai noi știri
x close