Antena 3 CNN High Tech Datele din portofelul digital vor fi protejate la cel mai înalt nivel. Karen Melchior: „Documentele vor fi traduse automat”

Datele din portofelul digital vor fi protejate la cel mai înalt nivel. Karen Melchior: „Documentele vor fi traduse automat”

Datele din portofelul digital vor fi protejate la cel mai înalt nivel. Karen Melchior: „Documentele vor fi traduse automat”
Karen Melchior este membră a Parlamentului European, reprezentând Danemarca. Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Iun 2024   •   10:58

În curând, fiecare român ar trebui să aibă acces la un portofel digital, valabil în întreaga Uniune Europeană. Oficialii spun că utilizarea serviciului este opțională. Karen Melchior, europarlamentar, a declarat, sâmbătă, la „Be EU”, că această soluție digitală va fi una pe care oamenii vor dori să o folosească.

„Acesta a fost și unul dintre lucrurile pentru care am luptat, ca portofelul să fie ceva ce poți alege să folosești, nu ceva ce guvernul te poate forța să folosești.

Deci autoritățile trebuie să îți ofere o alternativă dacă nu vrei să folosești portofelul, astfel încât oamenii care nu sunt atât de pricepuți la digital să se poată adresa oricând autorităților și să aibă posibilitatea de a alege. 

Pentru că, pentru mine, soluțiile digitale trebuie să fie atât de bune încât toată lumea să vrea să le folosească.

Karen Melchior: Documentele din portofelul digital vor fi traduse automat

Nu ar trebui să forțăm oamenii să folosească soluții digitale proaste. Și cred că, în cazul portofelului digital, avem componente open source, un nivel ridicat de confidențialitate și control din partea utilizatorului.

Prin urmare, cred că aceasta va fi o soluție digitală pe care oamenii vor dori să o folosească”, a spus Karen Melchior, sâmbătă, la Antena 3 CNN.

Portofelul digital ar putea să fie disponibil în România cel mai devreme în anul 2026

Sistemul se bazează pe crearea unui cont de utilizator, conectat la documentele oficiale, validate de autoritățile emitente. Toate aceste date personale vor fi incluse în portofelul digital.

La fel ca în cazul cărții de identitate electronice, portofelul digital nu va fi obligatoriu. 

Este doar un instrument opțional, oferit de Uniunea Europeană cetățenilor săi, pentru a simplifica multe procese. 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Turiști români din Turcia, evacuați din hoteluri din cauza incendiilor
x close