Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Audierile comisarilor și ajutorul pentru Ucraina, pe agenda Parlamentului European

Audierile comisarilor și ajutorul pentru Ucraina, pe agenda Parlamentului European

parlamentul european getty
Principala temă pe care se concentrează toate comisiile este pregătirea audierii comisarilor propuși / Sursa foto: Getty Images
de Sabina Iosub    |    18 Oct 2024   •   09:46

Săptămâna aceasta, Parlamentul European lucrează la Bruxelles, în comisiile specialitate. Principala temă pe care se concentrează toate comisiile este pregătirea audierii comisarilor propuși, care va avea loc între 4 și 12 noiembrie.

Un alt subiect de interes este asistența financiară pentru Ucraina. Concret, este vorba despre un mecanism de cooperare în materie de împrumuturi de până la 45 de miliarde de euro și un împrumut excepțional de asistență macrofinanciară de până la 35 de miliarde de euro.

Președintele Roberta Metsola se adresează șefilor de stat sau de guvern ai Uniunii Europene la Consiliul European din 17-18 octombrie, care discută despre situația din Ucraina și Orientul Mijlociu, competitivitatea, migrația și semestrul european pentru coordonarea politicilor bugetare și economice naționale.

×
Parteneri
x close