Antena 3 CNN Be EU Parlamentul European, reunit la Strasbourg: Se va vota o rezoluție privind ingerințele Rusiei în Republica Moldova

Parlamentul European, reunit la Strasbourg: Se va vota o rezoluție privind ingerințele Rusiei în Republica Moldova

GettyImages-2148582401
Plenara a început cu comemorarea victimelor din Israel. Sursă foto: Getty Images
de Sabina Iosub    |    10 Oct 2024   •   00:16

Săptămâna aceasta, Parlamentul European se reunește în plen la Strasbourg, cu o agendă încărcată de subiecte critice. După comemorarea victimelor atacurilor teroriste din Israel, atenția se îndreaptă către influențele externe asupra Republicii Moldova, o rezoluție privind ingerința Rusiei fiind votată joi.

Săptămâna aceasta, Parlamentul European este reunit în plen la Strasburg. Plenara a început cu comemorarea victimelor din Israel, la un an de la atacurile teroriste din 7 octombrie comise de Hamas.

Europarlamentarii, pe de altă parte, trag săptămâna aceasta un semnal de alarmă în privința ingerinței Rusiei în Republica Moldova. O rezoluție în acest sens este votată joi.

Chiar astăzi, premierul Viktor Orban a prezentat în fața plenului Parlamentului European prioritățile președinției ungare Consiliului Uniunii Europene. Printre ele se numără combaterea migrației ilegale și stimularea politicii europene de apărare.

×
Citește mai multe din Be EU
» Vezi toate știrile din Be EU
Cele mai noi știri
Parteneri
x close