Antena 3 CNN Politică VIDEO. Șoșoacă i-a sunat pe candidații la prezidențiale să le ceară să se retragă. I-au răspuns Geoană și Ciolacu

VIDEO. Șoșoacă i-a sunat pe candidații la prezidențiale să le ceară să se retragă. I-au răspuns Geoană și Ciolacu

de Adrian Dumitru    |   

Scandalul excluderii candidaturii Dianei Șoșoacă din cursa pentru alegerile prezidențiale ia amploare. Într-un live pe Facebook, Șoșoacă i-a sunat pe fiecare dintre candidații la cursa pentru Cotroceni și le-a cerut acestora să se retragă. La telefon i-au răspuns, însă, doar Ciolacu și Geoană.

CCR a respins, sâmbătă seara, candidatura Dianei Şoşoacă la alegerile prezidenţiale. Judecătorii CCR au admis în şedinţa de sâmbătă contestațiile împotriva candidaturii Dianei Șoșoacă la prezidențiale.

Potrivit motivării CCR, candidatura Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale a fost respinsă pentru că aceasta are o conduită politică „sistematică” ce afectează „fundamentele constituționale ale statului român – apartenența României la structurile euroatlantice”.

Diana Şoşoacă avea două contestaţii pentru candidatura sa. Votul judecătorilor a fost de 5-2 pentru anularea deciziei BEC care admitea candidatura Dianei Șoșoacă.

Conversația cu Ciolacu

Diana Șoșoacă: Bună seara, domnule Ciolacu!

Marcel Ciolacu Bună seara, doamnă europarlamentar, vă ascult!

Diana Șoșoacă: Am și eu o întrebare la dumneavoastră. Dacă într-adevăr ceea ce spuneți e adevărat, că n-aveți nicio legătură cu această acțiune împotriva mea la Curtea Constituțională...

Marcel Ciolacu: E foarte clar că eu sunt marele perdant în această acțiune.

Diana Șoșoacă: Nu, marele perdant sunt eu că nu candidez. Să spunem că sunteți marele perdant, în acest context în care Curtea Constituțională a încălcat Constituția România pentru că ea nu putea să emită astfel de judecăți de valoare...

Marcel Ciolacu: Eu o să vin cu o modificare legislativă pentru că ceea ce am văzut eu e că s-a creat un precedent. Nu e prima oară când s-a luat această decizie, dar acum e un precedent mai emoțional...

Diana Șoșoacă: Nu e emoțional, niciodată nu s-a luat un precedent de acest fel (...) Vă cer și dvs. ca prezidențiabil și tuturor prezidențiabililor să vă retrageți candidatura la președinția României. Eu în acest moment am sesizat toate instituțiile internaționale și vom intra rău de tot... da, dar va fi urât de tot pentru România

După această discuție, Ciolacu i-a reproșat Dianei Șoșoacă afirmațiile antisemite făcute după anularea candidaturii. Șoșoacă i-a spus lui Ciolacu că nu trebuie să „fie de acord cu tot ce face Israelul”. „Dumneavoastră îi pupați, eu nu-i pup”, a continuat ea.

„Eu n-am ce să pup, că nu pup pe nimeni”, i-a răspuns Ciolacu.

„Ba da, m-ați pupat și pe mine și ați pupat și evreii care v-au venit în guvern”, a replicat Șoșoacă.

Conversația cu Mircea Geoană

Diana Șoșoacă: Bună seara, domnul Geoană? Diana Iovanovici Șoșoacă sunt. Îmi cer scuze de deranj, noi nu am vorbit niciodată, dar vorbesc și eu cu toți candidați, mă rog, care doresc să răspundă, având în vedere decizia Curții Constituționale pe care cred că o știți și am văzut că ați și discutat un pic despre ea.

Având în vedere că s-au încălcat grav normele constituționale și statul de drept, dumneavoastră considerați că aceste alegeri mai sunt corecte.

Mircea Geoană: Doamna Șoșoacă, ați văzut comentariul meu, l-am făcut public și l-am făcut cu toată bunăcredința.

Diana Șoșoacă: Cu bunăcredință vă întreb și eu, nu doresc altceva

Mircea Geoană: În sensul că are consecințe pentru alegerile astea și pentru viitor.

Diana Șoșoacă: Corect, oricare dintre dumneavoastră va putea să fie prejudiciat printr-o decizie a Curții Constituționale, care și-a depășit atribuțiile.

Diana Șoșoacă: Vă propun două chestiuni: unu - toți vă retrageți din candidatura la prezidențiale (...) doi - se anulează alegerile acestea.

Mircea Geoană: Cu tot respectul pe care-l port oricărui candidat și oricărui cetățean al acestei țări, efectiv sunt propuneri nerealiste , nu poți să schimbi...

Diana Șoșoacă: Ba da, se schimbă legea de funcționare a Curții Constituționale.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile