Antena 3 CNN Sport Un sportiv de 2,46 m doarme pe jos la Jocurile Paralimpice de la Paris, pentru că organizatorii nu i-au comandat un pat pe măsură

Un sportiv de 2,46 m doarme pe jos la Jocurile Paralimpice de la Paris, pentru că organizatorii nu i-au comandat un pat pe măsură

de Daniela Chihaia    |   

Al doilea cel mai înalt bărbat din lume concurează la Jocurile Paralimpice 2024 de la Paris. Este atât de înalt încât nu încape în pat și este nevoit să doarmă pe jos.

Morteza Mehrzadselakjani, cunoscut și sub numele de Mehrzad, are 2,46 metri înălțime și a fost de două ori campion la volei paralimpic, reprezentând Iranul.

La Jocurile Paralimpice de la Tokyo a avut un pat făcut la comandă, dar la Paris este forțat să doarmă pe podea, spune antrenorul lui. „Nu are un pat special, dar are un obiectiv”, a declarat antrenorul Hadi Rezaeigarkani pentru Olympics.com, citat de Sky News.

„Pentru el nu contează că doarme pe jos sau nu are suficientă mâncare. Se gândește doar să devină campion”.

Iranul a câștigat șapte din cele nouă turnee la care au concurat de la prima participare la Jocurile Paralimpice, la Seul 1988.

Dacă echipa Iranului ar câștiga aurul la Paris 2024, pentru Mehrzad ar fi pentru a treia oară când reușește performanța. El și-a făcut debutul paralimpic în 2016, devenind și cel mai înalt atlet care a concurat vreodată la Jocurile Paralimpice.

Antrenorul Rezaeigarkani a fost cel care l-a descoperit, după ce viitorul sportiv a apărut într-un reality show iranian în 2011, unde a vorbit despre provocările cu care se confruntă în viața de zi cu zi.

Mehrzad a suferit un accident de bicicletă în adolescemță, iar din cauza unei leziuni la pelvis piciorul lui drept s-a oprit din creștere. Fusese deja diagnosticat cu o afecțiune care provoacă creșterea excesivă. Acum, piciorul lui drept este cu aproximativ 15 centimetri mai scurt decât piciorul stâng.

Sportivul de 36 de ani folosește uneori un scaun cu rotile pentru a se deplasa și, la un moment dat, nu a ieșit din casă cinci ani, pentru că era prea jenat din cauza condiției lui.

„Înainte să încep să joc volei paralimpic, oamenii se uitau la mine cu gura căscată. După ce am început să practic acest sport și am câștigat o medalie de aur la Jocurile Paralimpice, oamenii se arată bucuroși să mă cunoască și să-și facă selfie-uri cu mine”, a spus el într-o declarație postată de Comitetului Paralimpic Iranian.

La Tokyo 2020, a fost numit cel mai valoros jucător de volei.  

„Dacă te gândești la Morteza pe când avea 12 ani, nimeni nu avea nicio considerație pentru el, dar după ce a devenit voleibalist, toată lumea îl respectă”, a spus antrenorul său.

 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile