Antena 3 CNN Actualitate Locale UPDATE. Un nou incendiu puternic în Parcul IOR din București: Ard 20.000 de mp de vegetație, pompierii intervin la fața locului

UPDATE. Un nou incendiu puternic în Parcul IOR din București: Ard 20.000 de mp de vegetație, pompierii intervin la fața locului

de Mia Lungu    |   

Un nou incendiu de vegetație a izbucnit luni, în Parcul IOR din București, în zona retrocedată. Pompierii au anunțat că sunt raportate victime.

[GAL layout="3"]

UPDATE 13:30 Pompierii au anunțat că incendiul a fost localizat. ISU precizează că suprafaţa afectată este de 20.000 metru pătraţi şi nu există victime.

Știrea inițială: „Intervenim pentru stingerea unui incendiu produs la vegetația uscată din parcul IOR. Au fost alertate cinci autospeciale de stingere. Suprafața afectată este de aproximativ 10.000 mp (n.r. un hectar). Nu sunt victime.”, au transmis pompierii.

Mai multe astfel de incendii au avut loc în Parcul IOR, în ultimii ani. Cel mai recent, acum mai puțin de o lună, un bărbat în vârstă de 48 de ani a fost reţinut şi apoi arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, după ce a provocat un incendiu în Parcul IOR din Sectorul 3 al Capitalei.

Numai în luna august, cetățenii din Sectorul 3 au raportat, pe rețelele sociale, cel puțin 3 incendii de vegetație în parc.

Vara trecută, Robert Negoiţă i-a cerut demisia lui Nicuşor Dan, după un alt incendiu din parcul IOR

Robert Negoiță, primarul Sectorului 3 a răbufnit atunci, pe reţelele sociale, după ce aproape patru mii de metri de vegetaţie s-au făcut scrum.

"Suntem în parcul IOR. Uitaţi cum arată. Ars iar. Evident că dau foc ticăloşii aici. Evident că vor să distrugă vegetaţia, să ne spun că nu e spaţiu verde aici. Vreau să profit de ocazie, să fac un apel către primarul general.

Domnul Nicuşor Dan, stimate domn, aţi promis că luptaţi pentru cetăţeni. Aţi venit aici, la faţa locului, şi aţi spus că şase săptămâni o să faceţi analiză. Cu ce vă putem ajuta? Vă stau la dispoziţie să facem o întâlnire. Haideţi să ne întâlnim să găsim soluţii pentru această zonă de Bucureşti, această bucată atât de importantă.

Era un plămân al oraşului şi acum este distrus. Domnul Nicuşor Dan, lăsaţi prietenia cu ticăloşii. Ce căutaţi acolo dacă nu aveţi curaj? Plecaţi de acolo. Azi! Ori vă faceţi treaba, ori reprezentaţi acest oraş aşa cum ar trebui, ori plecaţi acasă. Lăsaţi pe altcineva care poate să facă această treabă.

Dumnezeu să îi dea bune intenţii primarului general!", a declarat Robert Negoiţă într-un live pe Facebook.

Subiecte în articol: incendiu Parcul IOR
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile