Antena 3 CNN Actualitate Un bărbat a fost arestat preventiv, după ce a provocat în mod intenționat un incendiu în Parcul IOR din București

Un bărbat a fost arestat preventiv, după ce a provocat în mod intenționat un incendiu în Parcul IOR din București

parcul ior bucuresti
Parcul IOR din Capitală Sursa foto: Facebook / Primăria Sector 3
de Bogdan Borza    |    26 Aug 2024   •   17:51

Un bărbat în vârstă de 48 de ani a fost reţinut şi apoi arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, după ce a provocat un incendiu în Parcul IOR din Sectorul 3 al Capitalei.

„Sâmbătă, 24 august, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Secţia 12 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, au reţinut un bărbat, în vârstă de 48 de ani, faţă de care sunt efectuate cercetări într-un dosar penal de tentativă la distrugere”, informează luni DGPMB, potrivit Agerpres.

Potrivit Poliţiei Capitalei, în fapt, poliţişti din cadrul Secţiei 12 Poliţie au fost sesizaţi, prin sistem 112, cu privire la faptul că, într-o zonă a unui parc din Sectorul 3, a izbucnit un incendiu de vegetaţie uscată.

La faţa locului s-au deplasat cu operativitate poliţişti din cadrul subunităţii şi un echipaj de pompieri, care a localizat şi a lichidat incendiul în totalitate.

Din cercetările şi investigaţiile efectuate de către poliţişti, s-a stabilit că, în aceeaşi zi, în jurul orei 00:30, imediat după izbucnirea incendiului, doi bărbaţi ar fi observat o persoană care a ieşit din zona respectivă a parcului, arată Poliţia Capitalei.

Astfel, în urma activităţilor specifice demarate, poliţiştii au depistat, la scurt timp, în proximitate, un bărbat, în vârstă de 48 de ani, cunoscut cu preocupări de natură infracţională pe linia unor astfel de fapte, bănuit de provocarea incendiului.

Bănuitul a fost condus la audieri, iar în baza probatoriului administrat cel în cauză a fost reţinut pentru 24 de ore. Ulterior, faţă de acesta a fost dispusă măsura arestului preventiv pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de către Secţia 12 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la distrugere.

De asemenea, viceprimarul Sectorului 3, Lucian Judele, a scris, sâmbătă, pe Facebook despre incendiu.

„Azi-noapte a fost un nou incendiu în zona retrocedată din Parcul IOR. Datorită pompierilor care au acţionat rapid, focul a fost stins fără să apuce să se extindă foarte mult. Şi, pentru prima oară de când arde această zonă, a fost identificat cel care a aprins intenţionat focul.

Acesta a fost condus la Secţia 12 de Poliţie. Felicit intervenţia rapidă a pompierilor şi a Poliţiei care a prins făptaşul! Sper ca acesta să fie ultimul incendiu din Parcul nostru IOR”, a precizat el.

 

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close