Antena 3 CNN Life Lumea animalelor Un bărbat și câinele lui au mers pe jos în jurul lumii timp de 7 ani. Cea mai dureroasă provocare a fost atunci când s-au întors acasă

Un bărbat și câinele lui au mers pe jos în jurul lumii timp de 7 ani. Cea mai dureroasă provocare a fost atunci când s-au întors acasă

de Daniela Chihaia    |   

Timp de 7 ani, un american din New Jersey a călătorit în jurul lumii împreună cu câinele lui. S-au întors acasă după ce au văzut șase continente și au vizitat 38 de țări, între care Chile, Panama și Kazahstan. Tom Turcich și Savannah au fost întâmpinați cu o imensă sărbătoare, el devenind oficial a 10-a persoană înregistrată care a călătorit în jurul lumii, iar Savannah revendicând titlul de primul câine care a făcut acest lucru.

[GAL layout="5"]

„Sfârșitul a fost incredibil. Jumătate din viața mea a fost dedicată ideii de a merge în jurul lumii...”, a spus Tom Turcich.

Dar a avut o cădere atunci când și-a dat seama că își îndeplinise țelul principal al vieții sale și nu mai are niciun obiectiv de-acum înainte. Dar Turcich, care a fost comparat cu Forrest Gump, personajul interpretat de Tom Hanks în filmul din 1994, a înțeles că va trebui să meargă mai departe și să continue să facă „lucruri care nu înseamnă atât de mult cum a fost călătoria în jurul lumii”.

Turcich spune că lucrurile au ajuns la un punct de cotitură atunci când s-a mutat la Seattle pentru a fi împreună cu partenera lui Bonnie Snyder, pe care o întâlnise spre sfârșitul călătoriei sale. „Am căzut probabil în prima depresie pe care am avut-o vreodată”, spune el, descriind cât de pierdut s-a simțit fără să mai aibă un scop clar.

int

Pierdere sfâșietoare

Și exact când își găsise drumul de ieșire din întuneric, Savannah a murit.

Turcich își amintește cum tocmai se întorsese dintr-o vacanță în care a fost împreună cu iubita lui, care plângea pierderea propriului câine, Cleo, când a aflat că Savannah era grav bolnavă.

S-a luptat câteva luni pentru a o salva, la finalul cărora Tom era complet nepregătită pentru pierdere.

„Rinichii ei erau în blocaj. Nu se putea face nimic în privința asta... A trebuit să fie eutanasiată”, a spus el.

„Am fost foarte rău în prima lună după ce s-a dus. Ea a fost prietena mea cea mai bună, într-un fel. Am petrecut atât de mult timp împreună și am trecut prin atât de multe”, a mai spus el.

După ce a fost „protectorul” lui Savannah pe vreme rea și în „locuri ciudate”, în timp ce colindau lumea, lui Tom i-a fost greu să accepte că nu a putut să o protejeze și de data aceasta.

Dar a trăit nouă ani grozavi. Sunt recunoscător pentru asta”, a adaugat el, amintindu-și cum Savannah l-a impulsionat de multe ori pe parcursul călătoriei.

Tom Turcich a decis inițial să accepte provocarea de a merge în jurul lumii, după ce a citit despre Steven Newman, considerat de Guinness World Records ca fiind prima persoană care a făcut înconjurul lumii, și despre aventurierul Karl Bushby, care merge pe jos în jurul lumii din 1998. 

Astfel, a pornit în călătorie pe 2 aprilie 2015, chiar înainte de a împlini 26 de ani, doar cu un căruț cu echipament de drumeție, un sac de dormit, un laptop, o cameră și o ladă de plastic pe care o folosea pentru a-și depozita mâncarea.

La începutul călătoriei, Tom a adoptat-o pe Savannah, care era pui la acea vreme, dintr-un adăpost de animale din Austin, Texas.

Povestea aventurii

Cei doi au călătorit în medie pe zi între 29 și 38 de kilometri. Cerințele Guinness World Records pentru o călătorie în jurul lumii pe jos erau parcurgerea a 30.000 de kilometri și traversarea a patru continente, parametri pe care Tom i-a depășit.

Întrebat dacă crede că ar fi reușit să finalizeze călătoria fără Savannah, Turcich spune că nu este sigur: „Nu ar fi fost la fel de bine. Nu ar fi fost la fel de distractiv. Nu aș fi putut să îndur atâtea... Nu-mi pot imagina să o fac fără ea, privind retrospectiv”.

Tom Turcich a scris o carte de memorii, „The World Walk” , despre experiențele sale în timpul călătoriei incredibile, carte pe care a lansat-o în luna septembrie.

Deși a vizitat multe țări, există două care i-au rămas în suflet și în care este foarte dornic să se întoarcă - Turcia și Georgia. „Îmi plac ambele țări. Și cred că cele două capitale, Tbilisi și Istanbul, sunt extrem de interesante”, a mărturisit el.

Tom Turcich, care acum are 35 de ani, și iubita lui s-au mutat între timp în Kentucky. Cei doi s-au logodit recent și au discutat despre a adopta un alt câine, iar Tom privește cu speranță spre viitor.

Deși nu are de gând să accepte o provocare la fel de mare ca mersul în jurul lumii prea curând, Tom se poate vedea cu siguranță lansându-se într-o nouă aventură în viitor. 

Subiecte în articol: caine calatorii inconjurul lumii
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile