Antena 3 CNN Externe Un vas de croazieră, care promitea o călătorie de trei ani în jurul lumii, a rămas blocat la chei din cauza unor probleme tehnice

Un vas de croazieră, care promitea o călătorie de trei ani în jurul lumii, a rămas blocat la chei din cauza unor probleme tehnice

vas de croazier?- getty
Calatorii, care sperau la o calătorie de vis, au petrecut mai bine de trei luni în vasul ancorat pentru reparaţii. Sursa foto: Getty Images
de Claudia Popovici    |    30 Aug 2024   •   01:36

Pasagerii care au plătit 899.000 de dolari pentru o călătorie de trei ani în jurul lumii cu vasul Odyssey, operat de linia de croazieră americană Villa Vie Residences, așteaptă de mai bine de trei luni rezolvarea problemelor tehnice pentru a se putea bucura de sejurul de neuitat promis. În tot acest timp, tot ce au văzut a fost priveliștea de pe cheiul din Belfast, acolo unde nava încă este ancorată. Compania a declarat că face tot posibilul pentru a „ușura anxietatea” pasagerilor, planificând excursii și alte croaziere sau cazându-i în hoteluri, scrie The Guardian. 

Odyssey, operat de linia de croazieră americană Villa Vie Residences, trebuia să plece din capitala Irlandei de Nord pe 30 mai. Acest lucru nu s-a întâmplat, iar pasagerii, care au plătit până la 899.000 de dolari pentru o călătorie timp de trei ani în jurul lumii, au stat timp de trei luni pe vasul rămas pe cheiul Belfast pentru reparații. 

În acest context, pasagerii îşi petrec zilele la bordul navei, iar seara debarcă spre hotelurile din zonă unde li s-a asigurat cazarea. 

„Putem lua toate mesele noastre și au chiar filme și divertisment. Este aproape ca o croazieră, doar că suntem la doc”, a declarat Holly Hennessey, din Florida, care călătorește cu pisica ei, Captain.

Biletul pentru călătoria de trei ani în jurul lumii a costat 899.000 de dolari

Pasagerii profită de facilitățile de pe navă, prin care trei restaurante, opt baruri, patru saloane, o bibliotecă, un centru de afaceri, o sală de gimnastică și un spa. La categoria divertisment se oferă muzică live, conferințe și proiecții de filme, precum și un serviciu medical gratuit în timpul croazierelor. Cu toate astea pasagerii speră ca în curând nava să poată porni la drum, în călătoria promisă. 

Compania a declarat că face tot posibilul pentru a „ușura anxietatea” pasagerilor, planificând excursii și alte croaziere.

Unii pasageri au renunţat să se mai simtă deranjați de situaţie. Este şi cazul lui David Austin, din Georgia, SUA, care a declarat că „nu mai număra” zilele până la lansarea navei.

„Răsplata de a vedea lumea în acest mod este prea mare pentru a mă simți prea dezamăgit de fiecare anunț de întârziere.

 „Am fost dedicat, după ce mi-am vândut casa chiar înainte de sosire, și am rămas dedicat acestei aventuri", a spus el. 

Stephen Theriac, din Nicaragua, a declarat că el și soția sa „au mâncat în fiecare restaurant (din apropiere) și au băut un Guinness în fiecare pub”. Lunga întârziere a fost „doar o parte din aventura noastră”, a spus el.

Compania speră ca nava să fie pusă în mișcare cu succes săptămâna viitoare

„În ciuda faptului că a trebuit să facem lucrări majore, cum ar fi stocurile de cârmă, lucrări majore de oțel și revizii ale motoarelor, am perseverat și suntem acum în ultimele etape ale plecării.

Ne așteptăm la o lansare de succes săptămâna viitoare după care ne vom îndrepta spre Bremerhaven, Amsterdam, Lisabona, apoi peste Atlantic pentru segmentul nostru din Caraibe.

Suntem extrem de recunoscători pentru rezidenții noștri care au fost alături de noi în momentele dificile. Este minunat să vedem cum se construiesc relațiile și cum comunitatea se unește, în timp ce așteptăm cu nerăbdare următorii 15 ani de descoperire", a spus Mike Petterson, directorul executiv al Villa Vie Residences.

Odyssey a fost construit în 1993 și poate găzdui 929 de pasageri. 

×
Subiecte în articol: vas de croaziera
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close