Antena 3 CNN Externe "Un atac-surpriză care va dura 3-4 zile". Iranul amenință Israelul cu "vărsare de sânge" și că va lovi cu 600 de drone și rachete

"Un atac-surpriză care va dura 3-4 zile". Iranul amenință Israelul cu "vărsare de sânge" și că va lovi cu 600 de drone și rachete

de Georgiana Marina    |   

Atacul iranian al Iranului asupra Israelului ar putea dura „trei-patru zile”, a declarat un membru al Comisiei de Securitate Națională a Parlamentului iranian, care a adăugat că Iranul „este cu siguranță pregătit pentru consecințele unui astfel de atac și va fi pregătit pentru orice evoluție ulterioară”, scrie The Jerusalem Post.

„Operațiunile aeriene ale Iranului împotriva Israelului ar putea dura trei până la patru zile”, a declarat Ahmad Bakhshayesh Ardestani, membru al Comisiei de Securitate Națională a Parlamentului iranian, a informat Iran International sâmbătă seara, citând un interviu publicat de „Iran Watch”.

Ardestani a declarat că Iranul „este cu siguranță pregătit pentru consecințele unui astfel de atac și va fi pregătit pentru orice evoluție ulterioară”.

El a adăugat că răspunsul iranian „va fi realizat prin surprindere și poate dura chiar trei până la patru zile”.

Ardestani a adăugat că „va fi o vărsare de sânge” pentru a-l răzbuna pe liderul Hamas Ismail Haniyeh, care a fost ucis la Teheran în timp ce participa la învestirea noului președinte iranian Pezeshkian.

„Prin urmare, răspunsul Iranului la această crimă a regimului sionist va fi definitiv și nu există nicio îndoială”.

Ardestani a mai spus pentru Iran Watch că amânarea răspunsului, ceea ce face ca Israelul să fie în expectativă, este în favoarea Iranului, deoarece Israelul „simte în fiecare noapte că este în alertă, iar asta e parte a operațiunii de răzbunare”.

Mulți experți au susținut că războiul psihologic face parte din strategia iraniană. David Menashri, expert în Iran la Universitatea din Tel Aviv, a declarat pentru The Media Line: „Israelul nu este atât de bun la jocul răbdării ca Iranul, așa că va fi interesant de văzut dacă va acționa primul. Iranul câștigă în mod clar războiul psihologic în acest moment.”

 

Ardestani a confirmat totuși că Iranul va răspunde când va fi momentul „potrivit”, dar că trebuie să se întâmple „prin surprindere”.

Negocierile Israel-Hamas 

Referindu-se la afirmațiile misiunii Iranului la ONU de vineri că Teheranul va respecta orice acord de încetare a focului și ostatici din Gaza acceptat de Hamas și, prin urmare, s-ar putea abține de la atacare, Ardestani a spus că aceasta ar fi într-adevăr singura situație în care Iranul nu va riposta.

Totuși, el a adăugat că starea negocierilor dintre cele două părți a arătat „că este puțin probabil ca cele două părți să ajungă la un astfel de acord în viitor și, din acest motiv, Republica Islamică nu va renunța la vărsarea de sânge a martirului Haniyeh".

Întrebat dacă atacul ar fi similar cu cel cu drone și rachete asupra Israelului în aprilie, Ardestani a spus că ar putea fi similar, dar de o amploare mai mare.

„În faza anterioară, s-au tras circa 300 de drone și rachete asupra teritoriilor ocupate, iar de această dată, numărul proiectilelor poate crește, de exemplu, la aproximativ 600 de proiectile de război”.

Ardestani a făcut, de asemenea, aluzie la potențiala implicare a Hezbollah din Liban într-un atac asupra Israelului: „Și de data asta, ca și data anterioară, grupurile de rezistență din regiune vor însoți cu siguranță Republica Islamică când va da un răspuns”, a adăugat el.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile