Antena 3 CNN Externe Hezbollah a lansat drone încărcate cu explozibil asupra nordului Israelului

Hezbollah a lansat drone încărcate cu explozibil asupra nordului Israelului

profimedia-0889903119
Sistemul de apărare israelian Iron Dome. Imagine cu caracter ilustrativ. Foto: Profimedia Images
de R.K.    |    10 Aug 2024   •   23:37

Organizaţia şiită libaneză Hezbollah a anunţat sâmbătă că a lansat drone încărcate cu explozibil asupra unei baze militare din nordul Israelului, ca răspuns ca asasinarea în ajun a unui lider al mişcării palestiniene Hamas la Saida, în sudul Libanului, transmit AFP şi DPA, potrivit Agerpres.

Combatanţii Hezbollah au lansat ''escadroane de drone încărcate cu explozibil'' asupra unei baze a armatei israeliene din apropierea oraşului Safed.

Iran, Hezbollahul libanez şi rebelii houthi din Yemen susţin mişcarea palestiniană Hamas în conflictul care o opune Israelului.

Conflictul militar actual dintre Israel şi mişcarea Hamas a izbucnit după atacul terorist de o amploare fără precedent efectuat în 7 octombrie anul trecut de comandouri ale militanţilor palestinieni în sudul Israelului, când 1.198 de persoane au fost ucise, în cea mai mare parte civili.

Alte 251 de persoane au fost răpite de Hamas în acea zi şi duse în Fâşia Gaza, dintre care 111 încă se află acolo, iar 39 sunt decedate, potrivit armatei israeliene.

Forţele de apărare israeliene (IDF) au ripostat cu o campanie de bombardamente, urmată de o operaţiune terestră complexă, împotriva poziţiilor Hamas din Fâşia Gaza. Potrivit autorităţilor din Gaza, acţiunile militare israeliene s-au soldat, până sâmbătă la prânz, cu 39.790 de morţi şi 92.002 de răniţi în rândul palestinienilor.

×
Subiecte în articol: Hezbollah Israel drone explozibil
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close