Antena 3 CNN Externe Alegeri SUA 2024 Trump consideră „nepotrivit” să aibă o dezbatere cu Kamala Harris înainte de a fi desemnată oficial de democrați. „S-ar putea răzgândi”

Trump consideră „nepotrivit” să aibă o dezbatere cu Kamala Harris înainte de a fi desemnată oficial de democrați. „S-ar putea răzgândi”

de Andreea Ştefan    |   

Donald Trump consideră „nepotrivit" să participe la dezbateri cu Kamala Harris atât timp cât aceasta nu este desemnată oficial de Partidul Democrat drept candidata sa la alegerile prezidenţiale din noiembrie, a declarat joi echipa de campanie a republicanului, relatează AFP.

„Ar fi nepotrivit să programăm ceva cu Harris deoarece democraţii s-ar putea răzgândi foarte bine", a indicat echipa lui Donald Trump într-un comunicat, după ce vicepreşedinta, marea favorită pentru a-l înlocui pe Joe Biden după retragerea din campanie, a declarat că este pregătită pentru dezbateri.

Donald Trump, care candidează din partea Partidului Republican la alegerile prezidenţiale din SUA, a lansat joi atacuri - considerate de AFP ca neobişnuit de virulente - împotriva vicepreşedintei Kamala Harris.

Trump s-a referit la toate direcţiile principale ale programului democratei, inclusiv avorturile, clima, protecţia minorităţilor sexuale. Concluzia sa a fost că Harris este „este o nebună radicală de stânga"; el a repetat de mai multe ori „e nebună, e nebună".

Republicanul a fost nevoit să îşi revizuiască din mers strategia electorală după retragerea lui Biden, subiect asupra căruia a revenit pe larg, acuzându-i pe liderii democraţi că au făcut presiuni „foarte antidemocratice" asupra preşedintelui şi susţinând totodată că acesta „nici nu mai ştie că e în viaţă".

La câteva minute după încheierea discursului prezidențial al lui Joe Biden, Donald Trump a reacționat joi pe rețeaua sa, Truth Social.

„Discursul sucitului Joe Biden din Biroul Oval a fost abia inteligibil şi atât de prost", a exclamat el.

El a adăugat: „Escrocul Joe Biden şi mincinoasa Kamala Harris sunt o ruşine pentru America. Nu a existat niciodată un moment ca acesta!". 

Într-un discurs televizat solemn adresat compatrioților săi miercuri seara, președintele american Joe Biden a explicat că a luat decizia surprinzătoare de a nu candida pentru un al doilea mandat, afirmând că dorește să „salveze democrația" și să ofere oportunități „vocilor tinere".

„A fost onoarea vieţii mele să fiu preşedintele vostru, dar apărarea democraţiei, care este în joc, este cred mai importantă decât orice titlu", a declarat el din Biroul Oval.

„În ultimele săptămâni, mi-a devenit clar că trebuie să-mi unesc partidul", a declarat el, adăugând că a venit „momentul să avem voci noi (...), voci mai tinere".

Vicepreşedintele Kamala Harris, 59 de ani, care de la retragerea sa este practic asigurată să fie candidatul democrat, „are experienţă, este puternică, este competentă", a declarat Joe Biden.

„Ea a fost un partener incredibil pentru mine, un lider pentru ţara noastră. Acum depinde de voi, poporul american, să alegeţi", a continuat el.

Potrivit lui Donald Trump, fostul procuror şi senator este o „nebună radicală de stânga" care „ne va distruge ţara", a declarat miliardarul în vârstă de 78 de ani.

„Ea vrea avorturi în lunile a opta şi a noua de sarcină, până la naştere şi chiar după naştere, executarea copiilor", a spus el în mod fals.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile