Antena 3 CNN Sport JO 2024 Surse: Exercițiul Sabrinei Voinea va fi reanalizat. Mesajul primit de Nadia Comăneci de la șeful FIG

Surse: Exercițiul Sabrinei Voinea va fi reanalizat. Mesajul primit de Nadia Comăneci de la șeful FIG

de Sabrina Preda    |   

Exercițiul din finala de la sol din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris al Sabrinei Voinea va fi reanalizat, potrivit surselor Antena 3 CNN. Nadia Comăneci a fost contactată marți de Federația Internațională de Gimnastică, după ce a depus mai multe contestații. 

Nadia Comăneci a trimis în această dimineață mai multe solicitări președintelui Federației Internaționale de Gimnastică, Morinari Watanabe.

Potrivit surselor Antena 3 CNN, președintele FIG i-a transmis un mesaj Nadiei Comăneci în care i-a spus că vor reanaliza exercițiul Sabrinei Voinea de la sol, pentru a verifica dacă a existat vreo neregulă.

Nadia Comăneci a susținut încă de la început gimnastele românce care au fost depunctate pe nedrept la Jocurile Olimpice de la Paris, în urma prestațiilor lor de luni.

Fosta gimnastă a publicat și un videoclip cu exercițiul Sabrinei Voinea la sol, în care spune că „nu văd călcâiul atingând pământul”.

Camelia Voinea dă de înțeles că Sabrina nu se va mai retrage din gimnastică

Mama Sabrinei Voinea consideră că „nu ar fi corect” să întrerupă contractul cu CSM Constanța din cauza unor „erori de arbitraj” de la Jocurile Olimpice.

„Mulțumesc CSM Constanța și Primăriei Constanța pentru toate eforturile și susținerea acordată și ne dorim din suflet ca în urma celor întâmplate la Jocurile Olimpice unde Sabrinei i-a fost furată medalia de bronz, ne dorim să ne continuăm colaborarea în aceiași contractuali, considerând că această medalie de bronz era de drept a noastră!

Nu este corect ca noi să întrerupem contractul cu dvs din cauza unor erori de arbitraj care sunt făcute public și sunt sigură că vor fi dovedite legal.

În urma acestei situații create vă rog respectuos să analizați corect continuarea colaborării cu noi!”, a transmis Camelia Voinea într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook.

„Pentru că sunt un om corect și nu am ce ascunde, sufăr de transparență, acum am trimis împreună cu FRG mail cu poze, video și ce explicații vor da cei de la TAS.

Cine este vinovat să răspundă, eu, noi, împreună cu COSR, FRG, Nadia, dna Fumea și voi, tot poporul român, facem toate eforturile pentru a obține dreptatea.

Cu acel 0.1 Sabrina are medalia mult muncită și argumentat că a fost o mare eroare din partea lor!”, a mai scris Camelia Voinea pe Facebook.

 

Mama Sabrinei Voinea face plângere la Protecția Copilului pentru "nedreptatea" suferită "doar de ea"

Mama Sabrinei, Camelia Voinea, a postat pe Facebook un video cu exercițiul la sol al fiicei sale pentru a demonstra că aceasta nu a ieșit din covor. Ea a spus că "nedreptatea a fost făcută doar la Sabrina cu zecimea, restul să fim foarte clari și-au primit nota pentru ceea ce au făcut"

Ea a spus că se va adresa "TAS-ULUI și protecției copilului pentru nedreptatea creată."

"Este normal ca FRG să nu apere drepturile Sabrinei? Dacă vor face FRG vreo plângere este strict pentru zecimea Sabrinei furată nicidecum contestarea notei altei sportive, nu ai voie să contești nota altei sportive”.

Camelia Voinea anunță că a depus contestație pentru zecimea nedreptății Sabrinei nu a fost luată în calcul, ea clar era pe podium înaintea celor două gimnaste.

„Nedreptatea a fost făcută doar la Sabrina cu zecimea, restul să fim foarte clari și-au primit nota pentru ceea ce au făcut.

Am probe clare și voi merge până în pânzele albe, încă odată spun nedreptatea a fost făcută doar la Sabrina cu zecime furată, restul au primit nota reală, de acum înainte voi spune tot și toate nedreptățile prin care trec și am trecut, mă voi adresa departe, e țara lui papură Vodă. Vreau să văd ce face FRG pentru nedreptatea Sabrinei. Aici spun punct și voi lupta până la final sunt multe de spus.... (...)  

Să dăm toate cărțile pe față, apoi discutăm și de ce Sabrina nu a făcut individualul compus? A demonstrat acum două luni la Europene! Vom face expertiză la tot inclusiv la nota arbitrei românce la calificări sol care o voi cere, veți rămâne foarte surprinși", scrie Camelia Voinea pe Facebook.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile