Antena 3 CNN Politică Stolojan apără cota unică de impozitare: Propunem PSD ca prin reforma fiscală să întărim rolul ei și să eliminăm evaziunea fiscală

Stolojan apără cota unică de impozitare: Propunem PSD ca prin reforma fiscală să întărim rolul ei și să eliminăm evaziunea fiscală

de Andreea Ştefan    |   

Fostul lider PNL și fost prim-ministru, Theodor Stolojan, subliniază că PNL rămâne ferm împotriva introducerii cotelor progresive de impozitare a veniturilor personale, așa cum dorește PSD. Stolojan argumentează că menținerea cotei unice de impozitare este sprijinită de majoritatea covârșitoare a oamenilor de afaceri. De asemenea, PNL propune ca reforma fiscală, conform angajamentului României în cadrul PNRR, să consolideze rolul cotei unice.

„PSD aduce din nou în atenţia opiniei publice dorinţa sa de a impune cotele progresive de impozitare a veniturilor persoanelor fizice din România. PNL îşi menţine poziţia fermă de a respinge această măsură fiscală a PSD. Cota unică de impozitare a veniturilor persoanelor fizice şi-a demonstrat eficienţa şi îşi menţine în continuare potenţialul său pozitiv pentru stimularea afacerilor şi a investiţiilor personale, contribuind la consolidarea puterii financiare şi a bunăstării cetăţenilor României. Menţinerea cotei unice de impozitare a veniturilor este susţinută de majoritatea covârşitoare a oamenilor de afaceri din firmele mici şi mijlocii”, afirmă Stolojan.

El reamintește PSD că reforma fiscală nu urmărește doar creșterea veniturilor la buget, ci și sprijinirea proceselor care contribuie la dezvoltarea economică și îmbunătățirea bunăstării cetățenilor.

„Propunem PSD ca prin reforma fiscală, la care ne-am angajat prin PNRR, să întărim rolul cotei unice, să asigurăm pe deplin unicitatea acesteia şi să eliminăm practicile de evaziune fiscală şi neplată a obligaţiilor fiscale”, declară fostul premier.

Ministrul liberal al Finanțelor Publice, Marcel Boloș, a declarat recent că ministerul pe care îl conduce nu ia în considerare modificarea cotei unice de impozitare, pe care o consideră benefică pentru toți românii.

„Nu este pe masa Ministerului de Finanţe în acest moment (vreun proiect privind impozitul progresiv - n.r.). Avem cota unică, aduce multe avantaje pentru români. Ştim cu toţii şi am beneficiat cu toţii de cota unică şi beneficiem cu toţii de cota unică, care este în vigoare şi rămâne în vigoare în acest moment, nefiind luat în calcul, la nivelul Ministerului de Finanţe”, a afirmat Marcel Boloş.

Subiecte în articol: Theodor Stolojan PNL cota unica
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile