Antena 3 CNN Economic Marcel Boloș: „Nu se pune problema creșterii taxelor și impozitelor”. Ce a spus ministrul Finanțelor despre impozitarea progresivă

Marcel Boloș: „Nu se pune problema creșterii taxelor și impozitelor”. Ce a spus ministrul Finanțelor despre impozitarea progresivă

New Project - 2024-08-01T203952.095
Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș | Sursă foto: Captură video Antena 3 CNN
de Andreea Ştefan    |    01 Aug 2024   •   20:46

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a declarat joi seară, la emisiunea În fața Națiunii de la Antena 3 CNN, că nu se pune problema creșterii taxelor și impozitelor în România. Mai mult decât atât, ministrul a precizat că nici impozitarea progresivă nu se află pe masa Ministerului de Finanțe.

„Nu s-a pusă această problemă a creșterii impozitelor și taxelor. Dimpotrivă, Ministerul Finanțelor caută soluțiile cele mai adecvate ca necesarul de fonduri pe care îl avem suplimentar la bugetul de stat să fie adus din mai buna colectare, din combaterea evaziunii fiscale, din reducerea de cheltuieli. Aceasta este prioritatea noastră în momentul de față, din respect față de contribuabilii care în mod corect și cinstit își plătesc impozitele și taxele”, a declarat Marcel Boloș în emisiunea În Fața Națiunii de la Antena 3 CNN.

Ministrul spune că nu s-a pus în discuție nici impozitul pe bunuri.

„A fost o discuție la începutul anului și în legea bugetului de stat s-a prevăzut acest lucru, că nu vom avea o creștere de impozite și taxe. Sunt multe speculații. Vă asigur că nu discutăm despre așa ceva. Nu este prioritatea Ministerului de Finanțe. Ministerul de Finanțe are acum o altă prioritate, aceea de a asigura o mai bună colectare a impozitelor și taxelor, a asigura măsuri cum sunt cele de digitalizare, pentru combaterea evaziunii fiscale și reducerea cheltuielilor și restructurarea cheltuielilor publice pentru a fi cât mai prudenți și mai eficienți în utilizarea banilor publici. Aceasta este prioritatea pe care o avem pe masă”, a explicat Marcel Boloș.

„În acest moment avem cota unică aduce multe avantaje pentru români, știm cu toții și am beneficiat cu toții de cota unică și beneficiem cu toții de cota unică, care este în vigoare și rămâne în vigoare în acest moment”, a mai adăugat ministrul Finanțelor.

×
Citește mai multe din Economic
» Vezi toate știrile din Economic
Cele mai noi știri
Parteneri
x close