Antena 3 CNN Politică Sorin Grindeanu nu exclude o alianță PSD-UDMR: „E puţin, dar e de o majoritate”

Sorin Grindeanu nu exclude o alianță PSD-UDMR: „E puţin, dar e de o majoritate”

de Ioana Coman    |   

Sorin Grindeanu a afirmat luni seara, la Antena 3 CNN, că exclude o viitoare alianță guvernamentală PSD-AUR, dar că, în schimb, ar fi posibilă o alianță cu UDMR. 

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat recent că dacă ar câștiga alegerile și ar ajunge președinte, funcția de prim-ministru ar trebui să ajungă la alt partid, pentru ca puterea să fie împărțită. 

„Nu cred că s-a referit la Klaus Iohannis, nici la Nicolae Ciucă. Nu a dat un nume, a spus că el așa vede lucrurile, că puterea trebuie împărțită. Eu cred că este o abordare corectă, nu o să fie nimeni cu 50% la parlamentare, este evident că se va continua pe o alianță guvernamentală, nu știm dacă aceasta cu PNL”, a declarat Sorin Grindeanu. 

Întrebat dacă PSD are afinităţi cu AUR, Grindeanu a exclus această ipoteză. El a subliniat că mai degrabă vede o alianţă cu UDMR.

„Exclus. A şi declarat Marcel Ciolacu că nu vom face majorităţi cu AUR. Haideţi să vedem, poate ajunge PSD-UDMR. E puţin, dar e de o majoritate. Rămâne să vedem rezultatul”, a mai afirmat Grindeanu.

Întrebat dacă, după alegeri, premierul va fi desemnat de la PNL, Sorin Grindeanu a răspuns: „sau de la UDMR. Eu cred că e important să vină și UDMR în această coaliție pentru că e nevoie de o coaliție mai largă în Parlament”.

Președintele UDMR și candidatul la prezidențiale al formațiunii, Kelemen Hunor, a declarat, luni, la Palatul Victoria, că își dorește ca după alegerile parlamentare, să revină la guvernare, chiar și în condițiile în care ar însemna să stea din nou la masă cu cei de la PNL, care au decis ca UDMR să fie scoasă de la guvernare în 2023. 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile