Antena 3 CNN Politică Kelemen Hunor vrea înapoi la guvernare. Chiar și cu PNL: Nu uiți ce ți-au făcut, dar oamenii nu au nevoie de politicieni supărați

Kelemen Hunor vrea înapoi la guvernare. Chiar și cu PNL: Nu uiți ce ți-au făcut, dar oamenii nu au nevoie de politicieni supărați

Kelemen hunor ii spune ceva lui marcel ciolacu si acesta rade, cu mana la gura
Kelemen Hunor s-a retras din viata publică câteva luni după ce UDMR a fost scoasă de la guvernare la insistențele PNL, deși Marcel Ciolacu și-a dorit ca partidul să rămână în Executiv. Foto: Hepta
de A.D.    |    30 Sep 2024   •   15:57

Președintele UDMR și candidatul la prezidențiale al formațiunii, Kelemen Hunor, a declarat, luni, la Palatul Victoria, că își dorește ca după alegerile parlamentare, să revină la guvernare, chiar și în condițiile în care ar însemna să stea din nou la masă cu cei de la PNL, care au decis ca UDMR să fie scoasă de la guvernare în 2023. 

”Eu vreau, nu este un secret, dar nu pot să decid eu cu cine. Sunt câteva variante, dați-mi voie să nu spun eu variantele până nu votează oamenii”, a spus Kelemen, întrebat dacă UDMR se va întoarce în guvern după alegeri. 

Întrebat dacă va accepta să fie partener de guvernare cu cei care l-au dat afară ”pe ușa din dos”, cum a spus chiar el, la momentul respectiv, adică cu PNL, liderul UDMR a explicat că ”Pe 8 decembrie totul se resetează, nu se mai discută trecutul”

”Nu uiți, dar oamenii nu au nevoie de politicieni supărați, au nevoie de soluții. Vom vedea”, a spus Kelemen Hunor. 

UDMR a fost scoasă din Guvern din cauză că liberalii au vrut să primească ministerele maghiarilor, Mediu și Dezvoltare. Marcel Ciolacu a insistat ca formațiunea lui Kelemen Hunor să rămână în Executiv, dar liderii PNL s-au opus categoric. 

Acesta a fost invitat de Marcel Ciolacu, luni, să participe la Palatul Victoria, la semnarea contractului pentru realizarea patinoarului de la Sfântul Gheorghe, în Harghita. 

”Nu a fost o surpriză că m-a invitat Marcel Ciolacu, dar a fost o surpriză că m-a invitat să spun ceva. A fost adoptată HG pentru patinoar când eram la guvernare cu PSD. Unii spuneau că nu se va aplica hotărârea, după ce am fost scoși de la Guvern. Eu am spus că da, pentru că am încredere în Marcel Ciolacu. Este un om care își respecta cuvântul”, a spus liderul UDMR. 

”Dacă nu este resp contractul dintre stat și cetățean, cetățeanul votează cu piciorul”, a mai afirmat acesta. 

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close