Antena 3 CNN Actualitate Șoferul fugar care a produs accidentul de la Pantelimon vrea să scape de arestul preventiv. A spus că a leșinat după impact

Șoferul fugar care a produs accidentul de la Pantelimon vrea să scape de arestul preventiv. A spus că a leșinat după impact

de Andreea Ştefan    |   

Adolescentul care a ucis un băiat de 9 ani şi a lăsat-o infirmă pe sora acestuia de 7 ani, după ce i-a lovit cu maşina lângă un parc din Capitală, află joi dacă scapă de arestul preventiv. A solicitat o măsură mai blândă pentru că, spune el, accidentul s-ar fi produs din cauza unei denivelări de pe şosea.

Adolescentul care a provocat accidentul în zona Pantelimon din București cere să fie pus în libertate. A fost dus în cătușe în fața judecătorilor și a solicitat o măsură mai blândă, în contextul în care, susține el, accidentul ar fi fost provocat de o denivelare de pe arteră pe care copiii se plimbau cu trotinetă.

Mai mult, adolescentul fără permis le-a spus anchetatorilor că a încercat să frâneze și să evite impactul și că preț de câteva secunde a leșinat, însă a fost trezit de țipetele oamenilor din jur și a ales să fugă împreună cu prietenul său, cel care i-a dat pe mână mașină, fiindcă s-au speriat. 

Familia e însă revoltată și cere schimbarea încadrării juridice și înăsprirea pedepselor.

Avocatul adolescentului: „Nu a fost o faptă săvârşită cu intenţie”

„Având în vedere că este un minor, apreciez că nu prezintă nivelul de pericol social care să impună menţinerea stării de arest preventiv. Înţeleg că a săvârşit o faptă extrem de gravă, consecinţele sunt extrem de dificile, suntem alături de familia îndurerată, înţelegem ce s-a întâmplat, însă nu cred că lăsarea sa în arest la domiciliu va afecta în vreun fel bunul mers al anchetei.

noi de

Este extrem de afectat şi este încă în mare stare de şoc. Gândiți-vă că este un copil de 16 ani. Este adevărat, a provocat un accident grav, a murit un copil, a fost rănit grav celălalt copil, dar nu a fost o faptă săvârşită cu intenţie”, a spus avocatul tânărului.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile