Antena 3 CNN Externe Situație tot mai gravă în India: Peste 150 de oameni au murit în urma alunecărilor de teren. Aproape 200 sunt dați dispăruți

Situație tot mai gravă în India: Peste 150 de oameni au murit în urma alunecărilor de teren. Aproape 200 sunt dați dispăruți

de Bianca Chirilă    |   

Alunecările de teren care s-au produs în statul Kerala din sudul Indiei au ucis cel puţin 156 de persoane, au anunţat miercuri oficiali guvernamentali din această ţară, în contextul în care echipele de intervenţie şi-au reluat operaţiunile de căutare a persoanelor dispărute în urma scurgerilor de noroi şi moloz, informează DPA, potrivit Agerpres.

Alunecările de teren din regiunea deluroasă Wayanad s-au produs în primele ore ale zilei de marţi, blocând numeroşi oameni în locuinţele lor în timp ce dormeau.

Guvernul local centralizează date privind numărul de persoane care locuiesc în zonă, cele găsite după alunecarea de teren şi cele încă dispărute, a raportat ziarul Hindu.

Ploile din ultimele două zile au provocat alunecări de teren ce au dus la creşterea rapidă a nivelului râurilor din cauza volumelor mari de noroi şi bolovani, care au distrus podurile şi au blocat drumurile, punând în dificultate operaţiunile de salvare.

Armata şi marina din India ajută echipajele de salvare locale şi Forţa naţională de ajutor în caz de dezastre pentru salvarea oamenilor din zonele izolate, folosind scripete cu frânghii şi utilaje de terasament.

Inginerii din armata indiană construiesc în această perioadă un pod temporar pentru salvarea persoanelor din regiunea rămasă complet izolată Mundakkai.

Peste 3.000 de oameni locuiesc în tabere de ajutorare instalate în zonă pe terenuri mai sigure. 

Cel puţin 187 de persoane sunt date dispărute, a precizat P.M. Majos, purtătorul de cuvânt al prim-ministrului din Kerala.

Aceste alunecări de teren reprezintă cel mai grav dezastru natural care s-a produs în Kerala după inundaţiile devastatoare ce au afectat acest stat indian în 2018. 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile