Antena 3 CNN Externe Rușii au încercat să arunce în aer barajul hidrocentralei din Kiev: „Dacă barajul se prăbușește, Kievul e inundat”

Rușii au încercat să arunce în aer barajul hidrocentralei din Kiev: „Dacă barajul se prăbușește, Kievul e inundat”

de Robert Kiss    |   

Un baraj din Kiev, parte a Centralei Hidroelectrice de la Kiev, a fost lovit în timpul unui atac rusesc în Ucraina, pe 26 august, a informat Timofii Milovanov, consilier al președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, scrie Kyiv Independent.

„Dacă barajul s-ar prăbuși, o parte semnificativă a Kievului ar fi inundat”, a spus Milovanov.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat luni că Rusia a utilizat peste 100 de rachete şi circa 100 de drone în atacul de luni asupra Ucrainei.

„Peste 100 de rachete de diferite tipuri şi o sută de 'Shahed' (drone sinucigaşe - n. r.)”, au fost utilizate "într-unul dintre cele mai importante atacuri” ruse împotriva ţării, a afirmat Zelenski.

„O mulţime de pagube asupra sectorului energetic”, a postat el pe Telegram. Potrivit autorităţilor locale, infrastructuri energetice din cel puţin trei regiuni ucrainene au fost lovite în atacul masiv rus de luni dimineaţă, este vorba despre Zaporojie, Rivne şi Lvov.

Zelenski le-a mai cerut aliaţilor să respecte angajamentele de a furniza sisteme de apărare aeriană şi rachete Ucrainei. De asemenea, a spus el, Ucraina şi partenerii săi ar trebui să încheie un acord comun de apărare pentru a doborî dronele şi rachetele ruse.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile