Antena 3 CNN Externe Rusia declară stare de urgență în regiunea Briansk după ce Ucraina a aruncat în aer un depozit de armament

Rusia declară stare de urgență în regiunea Briansk după ce Ucraina a aruncat în aer un depozit de armament

de Adrian Iclozan    |   

Autoritățile din regiunea Briansk, situată în vestul Rusiei, au declarat, miercuri, starea de urgență într-o zonă în care Ucraina afirmă că a lovit un depozit de armament, informează Agerpres.

Kievul a comunicat că lovitura din Briansk a fost executată noaptea trecută.

Agenția locală a Ministerului rus pentru Situații de Urgență a transmis că instituirea stării de urgență a fost dispusă după ce mai multe "obiecte explozive" au detonat.

Instituția susține că "situația este sub control", fără a se referi în mod specific la arsenalul despre care se presupune că a fost aruncat în aer.

Forțele armate ucrainene anunțaseră în prealabil că au atacat un depozit de rachete și muniție de artilerie din Briansk.

Acolo s-ar fi aflat inclusiv armament livrat de Coreea de Nord şi bombe ghidate.

Informații neoficiale care circulă pe rețelele sociale spun că este vorba despre arsenalul 67 al Directoratului Principal pentru Rachete și Artilerie (GRAU) al Ministerului rus al Apărării.

Obiectivul este situat la circa 120 de kilometri de granița ucraineană.

Guvernatorul regiunii Briansk, Aleksandr Bogomaz, a scris, la rândul lui, pe Telegram că apărarea antiaeriană rusă a interceptat şi distrus 24 de drone, noaptea trecută.

Regiunea Briansk se învecinează cu Ucraina, cu Belarus și cu regiunea rusă Kursk, invadată în august de ucraineni.

Forțele Moscovei nu au reușit, deocamdată, să-i îndepărteze pe soldații ucraineni din Kursk, după cum notează presa internațională.

Luna trecută, un atac ucrainean cu drone în regiunea Tver de la vest de Moscova a declanșat o explozie de amploarea unui seism într-un depozit de armament.

În urma acelui incident, locuitorii unui oraș din apropiere au fost nevoiți să se refugieze. 

Subiecte în articol: Briansk depozit de muniție Rusia Ucraina
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile