Antena 3 CNN Sport JO 2024 România a cerut procedură de urgență la TAS pentru gimnaste, dar ar putea dura luni bune până la o decizie

România a cerut procedură de urgență la TAS pentru gimnaste, dar ar putea dura luni bune până la o decizie

de Georgiana Marina    |   

Zi decisivă pentru gimnastica românească. Divizia ad-hoc a Tribunalului pentru Arbitraj Sportiv va analiza astăzi contestaţiile depuse de Sabrina Voinea şi Ana Bărbosu, în lupta pentru o medalie olimpică la sol.

Carmencita Constantin, preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică, a declarat că judecătorii TAS vor cere audieri doar dacă vor considera necesare alte clarificări faţă de documentele transmise deja.

Oficialii români au optat pentru procedura de urgenţă, dar totul s-ar putea prelungi luni bune, explică arbitrul TAS, Cristian Jura.

Cristian Jura, expert în Dreptul Sportului: "Martorii trebuie audiaţi, mulţi au plecat deja acasă, probabil că vor fi depuse probe, proba video și așa mai departe. În cazul în care nu se reuşeşte să se finalizeze această dispută, până la închidere, evident că poate continua şi după.

Avem acest precedent, la Jo de iarnă din 2022, schioarea s-a numit Fanny Smith şi a fost fix această problemă de punctaj. După ce procesul s-a încheiat, ea a primit medalia de bronz. Într-o ceremonie separată i-a fost acordată medalia de bronz".

Federaţia Română de Gimnastică (FRG) a anunţat, marţi, că a cerut analiza Federaţiei Internaţionale de specialitate pentru eroarea de arbitraj din finala de la sol de la Jocurile Olimpice de la Paris, precizând totodată că a depus două memorii la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne pentru repunerea în drepturi a Sabrinei Voinea, care a pierdut medalia de bronz în urma contestaţiei delegaţiei Statelor Unite ale Americii.

În acelaşi timp FRG a solicitat ca în spiritul transparenţei să se facă publice analiza detaliată şi justificare pentru cele 9 gimnaste participante în finala de la sol, pentru a putea oferi un răspuns oficial gimnastelor, comunităţii gimnasticii din România, autorităţilor guvernamentale şi de stat, media naţională şi internaţională", se menţionează în comunicatul citat.

Fosta gimnastă Camelia Voinea, mama şi antrenoarea Sabrinei Maneca-Voinea, a declarat, marţi că intenţionează să conteste la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) decizia arbitrelor din finala de la sol de luni, prin care fiica sa a pierdut medalia de bronz. Ea s-a arătat încrezătoare că medalia va putea fi "recuperată".

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a trimis, luni, o scrisoare de protest către Federaţia Internaţională de Gimnastică, adresată direct preşedintelui Morinari Watanabe, pentru reanalizarea contestaţiei exerciţiului din finala la sol al Sabrinei Maneca-Voinea, la Jocurile Olimpice de la Paris, potrivit unui comunicat al COSR.

Subiecte în articol: tas gimnastica Sabrina Voinea Ana Bărbosu
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile