Antena 3 CNN Actualitate Răsturnare de situație în cazul crimei de la Brăila. S-a aflat motivul pentru care a fost ucisă doctorița în cabinetul stomatologic

Răsturnare de situație în cazul crimei de la Brăila. S-a aflat motivul pentru care a fost ucisă doctorița în cabinetul stomatologic

de Adriana Duţulescu    |   

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila au anunţat, luni, schimbarea încadrării juridice a faptei în cazul doctoriței stomatolog care a fost ucisă în propriul cabinet. S-a renunţat la acuzaţia de omor calificat cu premeditare, iar bărbatul arestat este acuzat de omor calificat pentru a înlesni sau a ascunde săvârşirea altei infracţiuni. Ancheta a arătat că bărbatul a intrat în cabinetul femeii pentru a sustrage telefonul şi cardul bancar, fiind înarmat cu un obiect ascuţit, posibil cuţit.

De asemenea, s-a dispus ”extinderea urmăririi penale şi a acţiunii penale faţă de inculpatul M.M pentru săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie calificată (...) efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos (...) şi accesul ilegal la un sistem informatic”.

”În fapt, s-a reţinut că inculpatul M.M a comis, la data de 16.07.2024, infracţiunea de omor calificat în varianta agravatei «pentru a înlesni sau a ascunde săvârşirea altei infracţiuni», când inculpatul a pătruns, fără drept, în cabinetul victimei, înarmat cu un obiect tăietor-înţepător (posibil cuţit), a comis infracţiunea de tâlhărie calificată, în variantele agravatelor «prin folosirea unei arme ori substanţe explozive, narcotice sau paralizante» şi ,«prin violare de domiciliu sau sediu profesional», sustrăgând victimei, prin violenţă extremă, telefonul mobil, precum şi cardul bancar pe care l-a folosit la bancomatele altor bănci, efectuând operaţiuni de retragere în numerar”, susțin procurorii.

Potrivit acestora, prin încheierea din data de 13.08.2024 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Brăila, s-a admis propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila şi s-a dispus prelungirea arestării preventive a inculpatului M.M pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 20.08.2024 până la data de 18.09.2024, inclusiv.

”Cercetările continuă prin administrarea tuturor mijloacelor de probă apreciate a fi concludente, pertinente şi utile cauzei, cu respectarea dreptului la apărare şi a celorlalte principii fundamentale ale procesului penal”, au mai transmis procurorii.  

Medicul stomatolog a fost găsită moartă, în seara de 16 iulie, în cabinetul său. Poliţiştii afirmau că ea avea urme de violenţă.

”La data de 16 iulie a.c., în jurul orei 21:25, poliţiştii au fost sesizaţi prin apel 112 cu privire la faptul, că pe strada General Eremia Grigorescu din municipiu, o femeie ce prezintă urme de violenţă a fost găsită decedată, într-un cabinet stomatologic”, a anunţat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila.

Acolo au ajuns procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila şi echipele operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, pentru cercetări.

Potrivit presei locale, femeia care deţinea cabinetul stomatologic ar fi fost ucisă cu mai multe lovituri de cuţit.

Subiecte în articol: crimă Brăila
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile